Geen verbinding na het uitschakelen van vliegtuigmodus

Verschillende gebruikers meldden dat zij problemen hebben met het verbinden met mobiele netwerken nadat hun toestel in vliegtuigmodus is geweest. Zij kunnen geen verbinding meer maken met het internet en/of bellen en gebeld worden.

Een gebruiker heeft het probleem vastgelegd en op YouTube geplaatst en MacRumors heeft het probleem onderzocht.

Apple onderzoekt het probleem en meldt dat gebruikers moeten proberen hun apparaat te resetten en/of de simkaart te verwijderen en weer terug te stoppen. Als het probleem zich blijft voordoen kunnen gebruikers het toestel omruilen bij de Apple Store. Tenminste één gebruiker heeft al aangegeven dat een Genius Bar-medewerker het toestel direct heeft omgeruild.

Lightning EarPods reageren niet

Business Insider meldt dat sommige gebruikers (waaronder de Business Insider-verslaggever zelf) dat zij problemen hebben met de nieuwe Lightning EarPods die worden meegeleverd met de iPhone 7 en iPhone 7 plus.

De volume controls werken na enkele minuten niet meer nadat deze koptelefoontjes zijn aangesloten op de iPhone. Het is dan niet meer mogelijk het volume aan te passen, te praten tegen Siri of telefoontjes te beantwoorden. Deze glitch steekt ook de kop op als gebruikers hun eigen koptelefoon/oordopjes gebruiken in combinatie met de Lightning naar jack-adapter.

Er is nog geen oplossing voorhanden, wel een workaround. Gebruikers dienen de dopjes of converter even te verwijderen en weer terug te stoppen. Apple heeft aangegeven te werken aan een permanente fix.

Home-knop vraagt om capacitieve touch

Dit is niet echt een technisch probleem, maar blijkbaar is er een groep gebruikers die had verwacht de home-knop te kunnen gebruiken als de iPhone in een hoes zit. Gebruikers die hun toestel in een waterdichte hoes hebben zitten of een sport-armband gebruiken kunnen de Home-knop dus niet gebruiken.

Zelfs de speciale capacitieve handschoenen die gebruikers droegen om toch nog het touchscreen te kunnen gebruiken werkt niet met de nieuwe home-knop. The Guardian heeft alle bovenstaande "problemen" getest en kwam inderdaad tot de conclusie dat de home-knop niet werkt in hoesjes of met handschoenen.

Aangezien dit dus geen technisch probleem is, zal Apple ook niet echt met een oplossing komen. The Guardian raadt gebruikers aan als workaround hun neus of elleboog of knie te gebruiken. Daarnaast kan je ook gebruik maken van 3D Touch om de app-switcher te openen en op die manier naar je homescreen te gaan.

The Verge heeft ontdekt dat sommige capacitieve handschoenen wel werken met de nieuwe home-knop maar noemt verder geen merken.

Piepende, suizende geluiden

Ook dit is niet echt een technisch probleem, maar we noemen hem toch aangezien sommige gebruikers dit wel zo ervaren. Sommige iPhone 7-toestellen lijken last te hebben van coil whine.

Apple heeft nog steeds geen officiële reactie naar buiten gebracht aangaande het probleem. Hoewel sommige gebruikers er een echt probleem van maken zijn anderen stiekem toch blij met het geluid. "Het geeft aan dat er een krachtige processor in het toestel zit dat hard aan het werk is."