Opereren met een Apple

Dat de iPad er niet alleen maar voor hippe mensen is die per se willen tv kijken met een extra beeldscherm op schoot, bewijst deze video van het gebruik van Apple’s speeltje in de operatiekamer. Het programma OsiriX geeft alle ingewanden tot de kleinste bloedvaten van een patiënt weer en je kunt precies zien waar de organen zich bevinden. Nooit meer blind graven dus tijdens operaties! Als het aan de arts ligt, vinden we naast de stethoscoop, de scalpel en de cirkelzaag dus ook een iPad terug. Erg O.K.

Bier monitoring

Als je hobbies hacken, iPads en bier drinken zijn, Kun je deze verenigen in één creatie. Deze KegMate kan de temperatuur van het bier meten, bijhouden hoeveel iedereen drinkt, hoeveel bier er nog over is en allerlei informatie over het bier zelf. Eigenlijk vrij nutteloos… Maar alles wordt natuurlijk leuk met een iPad, nietwaar?

Racebaan

Ook al is het ‘gewoon’ beschikbaar als app, Pad Racer geldt toch wel als een aparte manier om je iPad te gebruiken in combinatie met andere mobiele Apple apparaten. De iPad fungeert hierbij als racebaan en één tot en met vier iPhones of iPods representeren de wagentjes op het iPad scherm die je kunt besturen. Vervolgens kun je bloedserieus met vier personen om de iPad heen zitten en racen zoals vroeger met je Dardabaan.

Frustraties botvieren

De nerds in dit filmpje zijn onwaarschijnlijk stoer, omdat ze een iPad volledig molesteren. Dat zegt natuurlijk wel heel wat over je status en rijkdom, als je je dat kunt veroorloven! Je uitleven op elektronica is dan ook een bevredigend fenomeen. Verrassend genoeg blijkt de iPad het niet lang te houden onder het geweld van een knuppel. Wellicht interessanter is het volgende raadsel: Het is hip en als je op het knopje drukt is het grijze pulp.

Braadworst

Veruit de meest mannelijke manier om je iPad te gebruiken is misschien wel de BBQ stand. Het is illustratief voor wat de iPad allemaal wel niet kan. Een fornuis heb je eigenlijk ook al niet meer nodig als je deze BBQ-app te pakken kunt krijgen.

Keukenhulp

Voor alle hippe keukenprins(es)jes, of natuurlijk gewoon om je vrouw in de keuken te houden, is er deze demonstratie over het inbouwen van de iPad in je keukenkastje. Of je nu recepten op wilt zoeken, onder het koken het nieuws wilt kijken of altijd al een ingebouwd aquarium in je keuken wilde zonder dat je aan de lopende band vissen door de wc hoeft te spoelen, deze manier om de iPad te gebruiken is in tegenstelling tot veel andere filmpjes in deze top 10 in elk geval potentieel nuttig.

Keukengereedschap

Een iPad in de keuken is handig voor het opzoeken van informatie of ter vermaak, maar tegelijkertijd lijkt het tablet natuurlijk ook op een bepaald keukengereedschap. Acteur Jake Gyllenhaal probeerde uit of het tablet ook daarvoor geschikt is en... jahoor, ook dát kan met de iPad.

Vicieuze cirkel

Dit op de Muppets geïnspireerde filmpje toont het gebruik van de iPad als onderwerp van een experiment om te zien wat er gebeurt als je jezelf bekijkt via het tablet. Volgens de video is dit redelijk gevaarlijk en is het beter om poppenporno te zoeken met het apparaat.

Piano

Bij het concert van dit orkest, eist de pianist plotseling een hoofdrol op wanneer hij zijn vleugel verruilt voor een iPad met piano app. Hij geeft een behoorlijk virtuoos solootje weg.

À la carte

In dit restaurant dient de iPad als menukaart en ober. Je kunt via het apparaat je de kaart bekijken, voorbeeldplaatjes van de gerechten tevoorschijn toveren en je bestelling plaatsen. Het is bovendien mogelijk om afhankelijk van het weer of je gemoedstoestand een menu te laten samenstellen.

Gewichtsloos

Stel, je zit in een vliegtuig en je stort neer. Dan is het natuurlijk van groot belang dat wanneer je je in gewichtsloze toestand bevindt, het scherm van de iPad nog wel automatisch met de juiste kant naar beneden draait, zodat je hem kunt gebruiken om een afscheidsbrief te schrijven bijvoorbeeld. En dat doet het ding dus weer niet! Waardeloos...

Bron: Techworld