Mavizen TTX02

Dit is geen nieuwe Linux-variant. Het is de eerste (electro)racemotor met een computer aan boord inclusief USB poorten en een IP adres. Verder kan de crew deze fiets tunen via WLAN tijdens een race. Hij draait op een Linux systeem. Met een snelheid van meer van 200 kilometer per uur kan dit wel eens de snelste Linux-bak ter wereld zijn. Vanaf deze maand ligt hij in ‘de schappen’. Mocht je 30.000 euro hebben liggen, wees er dan snel bij, want er zijn er maar 50 beschikbaar.

Een bakkie Linux

Een bakkie Linux bij je Linux bakkie. Het is mogelijk met deze koffiemachine. Deze automaat is namelijk gebouwd met het Qt framework. Helaas is hij niet beschikbaar voor consumenten. Wel kun je natuurlijk nog steeds je eigen Linux koffiezetapparaat in elkaar knutselen. Wat kan op pinguïn geïnspireerde Java toch mooi zijn…

Linux als Melkkoe

De boerengereedschapfabrikant DeLaval heeft een geautomatiseerde koemelkmachine ontwikkeld die op Linux (en Windows) draait. De boer kan het apparaat vervolgens draadloos van afstand besturen. Dat is wat je noemt een gratis OS uitmelken.

Het alziend oog van Linux

Het home video camera surveillance system Zone Minder draait volledig op Linux. Het is een geïntegreerde set van applicaties voor surveillance en opname van Closed Circuit Television of beveiligingscamera’s die verbonden zijn met een Linux machine. Het aantal camera’s dat je kunt aansluiten in oneindig en is alleen beperkt tot wat je Linux-systeem zelf aankan.

Een pinguïn als postbode

De afgelopen 10 jaar gebruikt het Amerikaanse US Postal Service postsorteermachines die op een Linux-systeem draaien. En als je je liefde voor Linux écht wilt tonen, kun je in de Verenigde Staten nog altijd je brieven met pinguïns behangen.

Linux tegen verkeerschaos

Jazeker, zelfs bepaalde stoplichten in de Verenigde Staten draaien op Linux-systemen. Een bedrijf dat Peek Traffic heet, heeft een productielijn met stoplichten die op Linux draaien en die orde in het verkeer scheppen in onder andere Iowa, New York en Los Angeles. Denk dus even na de volgende keer dat je je auto tegen een stoplicht parkeert, het had ook een pinguïn kunnen zijn.

De Linux knuffeldino en andere robots

Linux staat aan de basis van de ‘net iets te schattige en dus eigenlijk stiekem best wel doodenge’ knuffeldino Pleo. Het beest geeft kopjes, eet speciale bladeren (te koop voor 7.50 euro per stuk) en pist je hele huis onder (nou ja oké, dat dan weer net niet). Ook kun je karakters voor hem downloaden als ‘waakhond’ en ‘godzilla’. Pleo draait op Linux en kost zo’n 250 euro.

Maar er zijn meer robots die op Linux draaien. De eerste was Isamu, die in 2001 de eerste humanoid robot was die op Linux draaide.

En dan is er nog Katana, de Linux Robot. Dit is een robot arm die bestuurd wordt door middel van een controle paneel waar Linux op draait.

Gestroopte pinguïnvellen

Wat krijg je als je een hond en een pinguïn kruist? Nou, dit dus… Deze Linux hondenkleren zijn een must-have voor elke Linux liefhebber. Een beetje flauw natuurlijk, maar de inspiratie voor dit artikel komt van één van onze zustersites. Geef hen dus maar de schuld.

Bron: Techworld