Dokter Immuun

Koos heeft zich in de 18 jaar tijd dat hij bij het bedrijf werkt nog nooit ziek gemeld. Hij schept hier graag over op ten opzichte van zijn collega’s, of ze het nu willen horen of niet. Ongemerkt verspreidt hij al jarenlang een batterij aan griepachtige virussen en hebben zijn collega’s opvallend vaker dan hijzelf buikloop of diarree. Zijn bijnaam? Koos Koorts. “Ik neem mijn werk erg serieus”, is een vaak gehoorde uitspraak van de medewerker die altijd present is.

De Lunchdief

Waar is je bekertje yoghurt gebleven? Je had vandaag toch ook een blikje cola meegenomen? Waar is dat laatste stuk pizza? De enige die het weet is de beruchte Onzichtbare Lunchdief.

De Held op Stinkende Sokken

“Man oh man, ik moet echt even de honden naar buiten laten”, roept Lenny terwijl hij zijn orthopedische schoenen uit schopt en een misselijkmakende odeur zich meester maakt van het kantoor. Zelfs hartje winter weet je wanneer Lenny op kantoor is.

Sirene Sonja

Ze kunnen in een kamer verderop staan of helemaal aan de andere kant van het gebouw, maar het maakt niet uit: Sommige collega’s praten zo luid dat je ongewild veel te veel te weten komt over hun privébeslommeringen: “Hey Sonja, hoe is het met je nierafwijking?" Het allerergste: de gesprekken die jij op vrijdagmiddag moet voeren terwijl zij keihard meezingt op “Come on Eileen” en andere jaren ’80 rommel. De horror…

Arie Aalscholver

Arie brengt nooit lunch met zich mee en heeft altijd maar weinig contant geld op zak. Dus Arie beroept zich op iets wat nog het best als ‘aalscholverij’ kan worden bestempeld. Als een ware 'waterraaf' kijkt hij rond en wacht hij op zijn kans om eventueel een stuk fruit of bekertje yoghurt van een collega in te pikken die genoeg heeft gehad. Aangekoekte mayonaise, droog brood of vlees over datum, het maakt Arie allemaal geen moer uit. Hij is altijd de eerste die om 12 uur ’s middags “Luchtijd!!!” over de afdeling schreeuwt.

Thierry Triceps

Sinds je bedrijf een eigen sportruimte heeft ingericht, heeft een van je collega’s zich opgeworpen op de huisanabool te worden. Mr. Universe laat zelden de kans schieten om zijn shirt op te trekken en zijn wasbordje te laten zien. Ook vertelt hij graag over de samenstelling van zijn proteïneshake, terwijl niemand dat eigenlijk interesseert. Zijn lijfspreuk [i]“Hoe vaak kun jij je opdrukken?”[/h] hangt als een halo om hem heen.

Salesvertegenwoordigers met een kater

OK, we snappen het. Je hebt gisteren een “wilde avond” gehad. De termen “kegel” en “katje lam” zeggen genoeg. Geweldig dat we zulke gedreven jongens aan boord hebben. Nu maar hopen dat de CFO hun declaratie van gisteravond keihard afkeurt. En dat ze met hun dranklucht maar een andere plek vinden om hun roes uit te slapen. Ik weet niet wat er uit die poriën sijpelt, maar ik ga over mijn nek van die lucht.

Handige Harry

Het zijn van die systeembeheerders waar Nick Burns (van Saturday Night Live) bij verbleekt. Hij is een nerd; arrogant en onbeholpen. Zijn adem ruikt naar Lay’s Cheese Onion en hij draagt altijd een Cherry Coke-geur met ich mee. Hij is de admin (ook bekend als “die jongen van de helpdesk”). Helaas is hij altijd degene die vlak voor je belangrijke presentatie je laptop weet te repareren. Je zou ‘m wat aandoen voor de blik in zijn ogen als je ‘m toch om hulp moet vragen.

Anja “dat is niet mijn lepel” Afwas

Als we alles zelf op zouden ruimen, zou het kantoor nooit rommelig zijn, toch? Wat zie je vaak terug op kantoren? Uitpuilende spoelbakken met vieze borden, koelkasten met restjes die er al liggen sinds het kabinet Balkenende II en magnetrons waaruit een geur komt die het midden houdt tussen opgewarmd kattenvoer en overjarige ansjovis. (De ervaringen met gedeelde ruimtes op toiletten laten we maar even achterwege.)

Hangwerkenden

Je probeert je werk af te krijgen, maar dit wordt onmogelijk gemaakt door een collega die maar door blijft ratelen over dat weekend in die wijngaard en waarom zijn schoonzus “zooooo vervelend” is. Je keert ze je de rug toe en – raad eens? – ze blijven gewoon staan! Deze collega’s ontberen naast het inzicht om te zien of iemand wel of niet gestoord wil worden ook het inzicht om goede verhalen te vertellen. Ga ALSJEBLIEFT ergens anders staan.

Bron: Techworld