Ergonomisch computeren

Toen er laatst een ergonoom op de redactie was, vertelde hij ons een opmerkelijk feitje. Het is namelijk voor de mens geenszins een natuurlijke houding om te zitten. Staand computeren zou beter zijn, volgens de man. Maar ja, daar heeft natuurlijk niemand zin in. Gelukkig hebben de mensen hieronder al uitgevonden hoe liggend computeren een uiterst ontspannen ervaring kan zijn. Als je het goed aanpakt hoef je nooit meer je bed uit!

Walltop

Als je een iPhone scherm te klein vindt voor op de plee of een iPad te duur voor op de pot, kun je altijd nog je oude laptop aan de muur nagelen. Heb je wel een echt toetsenbord nog en schappelijk geluid ook. Met je ingebouwde webcam kun je je walltop ook nog als spiegel gebruiken. En bovendien passen die haren van de toiletborstel perfect in de gleuven tussen je toetsen, dus je toetsenbord blijft tenminste ook eens schoon.

ePot

Voor de liefhebber van poep en plashumor is er deze casemod. De uitdrukking “when the shit hits the fan” krijgt opeens een geheel andere lading. Waarschijnlijk is je oude moederbord en bijpassende meuk in elk geval goedkoper dan een Sanibroyeur. En daarnaast hoef je je laptop niet aan de muur te spijkeren, maar kun je gewoon je flatscreen meenemen en aansluiten. En als je klaar bent… trek je door.

De draagbare PC

In tijden dat de laptop nog niet bestond, moest je toch wat. Deze creatieve gebruiker is volledig in balans en computert er lustig op los in zijn tuin. En dat alles heeft hij bereikt met slechts een paar planken en een rolletje Duct tape.

Aluhoedje computer

Voor de doorgeslagen paranoïde computeraar is deze setup wellicht een idee. Waarom zouden alleen jouw gedachten kunnen worden gelezen als je geen aluminium hoedje draagt? De gedachten van je computer staan natuurlijk ook gewoon bloot. Dus inpakken dat ding.. voordat de chemtrails komen enzo!

Creatief met computer

Op plekken zoals de Gazastrook kan het wat lastig zijn om aan goede hardware te komen. Maar wanneer de schaarste het hoogst is, weelt de creativiteit tierig, zegt mijn oma altijd maar. Gelukkig heeft deze typemachine net genoeg rekenkracht om Windows 3.11 te kunnen draaien.

Halloween

Na komkommertijd komt gelukkig pompoenentijd. Het is alweer bijna Halloween namelijk, dus deze casemods mogen er zijn. Best een leuk design als je into groene dingen bent ook.. of eigenlijk oranje natuurlijk.

Houterig stijlvol

Je kunt natuurlijk zo’n houten hoesje voor je iPhone aanschaffen, maar dan moet het natuurlijk wel een beetje bij de rest van je setup passen. De maker van deze setup lijkt een broodtrommel te hebben vertimmerd en heeft nu een erg natuurlijk ogende monitor. Helemaal hip. Enzo..

Gebottelde bits

Omdat zuipen natuurlijk stoer is, kun je ook een Whiskeyfles omtoveren tot PC. Deze casemod is even bruut als subtiel. Verder is het vrij knap om al je hardware in een Whiskeyfles te krijgen. Hoe dan ook, een fles van een mooie Whiskey is altijd stijlvoller dan een vierkante kast.

Overdaad doet niemand kwaad

Een beetje computerliefhebber heeft natuurlijk zeven trackballs en minstens acht monitors nodig om aan zijn trekken te komen. Voor systeembeheerders lijkt het eigenlijk in bepaalde gevallen geen overbodige luxe. Op deze manier is alles goed te monitoren.

Bron: Techworld