Schijfje slijpen

Onze Amerikaanse collega’s van Computerworld waren op zoek naar een goede manier om de data van een harde schijf voorgoed te wissen. Ze vonden niks bruikbaars en besloten het op hun eigen rigoureuze manier aan te pakken: met de slijptol. Hoe zij een schijf zelfs voor Peter R. de Vries onbruikbaar maken, zie je in onderstaand filmpje.

Bill Gates' Last Day at Microsoft

Net als Bill Clinton een grappig filmpje liet maken over zijn laatste werkdag als president van de Verenigde Staten, liet ook Bill Gates dat doen voor zijn laatste dag als CEO van Microsoft. Onderstaand filmpje bevat gastoptredens van onder andere Bono, Jay Z, George Clooney, Barack Obama, Jon Stewart en opvolger Steve Ballmer.

HP webcams met een eigen willetje

De webcams van computerfabrikant HP hebben een mogelijkheid voor ‘face tracking’. Dat houdt zoveel in dat de camera meebeweegt zodra je jouw gezicht buiten het zicht van de lens beweegt. Verschillende filmpjes op YouTube beweren dat de HP-cams niet werken bij donkere mensen. Trucage of niet, oordeel zelf.

Computers make people quite angry

De Britse komiek John Cleese nam midden jaren tachtig een aantal reclamespotjes voor het merk Compaq op. De filmpjes zaten vol grapjes die niet altijd positief over Compaq of computers in het algemeen spraken. In onderstaande clip probeert Cleese een ezelsbruggetje voor Compaq te bedenken.

Mac Switch, maar dan door Will Ferrell

Apple heeft sinds 2002 de ‘Switch’ campagne lopen waarin ‘gewone’ Amerikanen vertellen waarom ze een Mac beter vinden dan een Windows machine. Ook comedian Will Ferrell deed mee, maar prefereert Mac niet boven een Windows machine, maar boven iets anders… Bekijk trouwens ook zijn filmpje waarin hij iPods ‘aanprijst’.

Nog even over spam

Een herkenbaar en tegelijkertijd hilarisch filmpje waarin een IT-consultant uitlegt waarom spam een zegen is voor het internet.

The Computer Strikes Back

Op YouTube zijn de afgelopen jaren talloze filmpjes verschenen waarin computers op alle mogelijke manieren zijn afgetuigd. Ik kan je vertellen: de computers worden het zat. Dit filmpje uit Groot-Brittannië laat zien waar de pc toe in staat is.

E-mail ligt eruit

Stel: het e-mailsysteem werkt niet. Wat doe je dan? Dit reclamefilmpje voor MSN Messenger laat zien hoe we zouden werken als er geen e-mail zou bestaan.

De huiscomputer

Uit de oude doos! Van Nederlandse bodem is dit filmpje van Kees van Kooten waarin hij op zijn kenmerkende wijze uitlegt waarom hij zijn computer op een andere manier inzet dan de fabrikant oorspronkelijk bedoeld zou hebben.

Dr. Computer

Op YouTube legt Dr. Computer in verschillende afleveringen uit wat de computer kan en hoe deze werkt. In deze aflevering gaat de dokter dieper in op de hardware. Kijk en huiver.

Bron: Techworld