De Leatherman

Veel techies gaan nooit de deur uit zonder hun Leatherman. Dat is niet voor niks, want een Leatherman kun je voor zoveel dingen gebruiken, dat je hem altijd een keer zult missen als je hem vergeten bent.

LED-lampje

Heldere LED-lampjes zijn heel handig als systeembeheerders de bedrading moeten inspectieren in de donkere uithoeken van de serverruimte, of als ze geheugen in veel te kleine computerkasten moeten bijprikken. Hoe kleiner en handzamer deze lichtjes hoe beter natuurlijk. En ze moeten zo makkelijk mogelijk aan en uit kunnen worden gedaan. Ik had er een die je aan en uit deed door op het lampje te drukken, net als bij een pen.

Usb-stick

Inderdaad, dus usb-stick is technisch gezien een tech tool. Maar we moeten hem er wel bij noemen, omdat hij absoluut onontbeerlijk is voor tech professionals, die het over het algemeen aan zijn sleutelbos hangt (samen met het ledlampje en een kleine Leatherman of Zwitsers zakmes). De 30 GB usb-stick van IT professional heeft voorkomen dat menig gebruiker belangrijke bestanden verloor bij het upgraden van pc’s

Nagelknipper

Als het aankomt op persoonlijke verzorging dat moeten IT-ers speciale aandacht geven aan hun nagels, omdat lange nagels lastig zijn als ze aan het coden of scripten zijn. (Er zijn natuurlijk ook IT-ers die hiervoor hun Leatherman of hun Zwitsers zakmes gebruiken).

Digital multimeter

Electrotechnici, hardware technici en telecom technici zijn maar een paar voorbeelden van de professionals die dit soort apparaten gebruiken om de verschillende eigenaardigheden van elektriciteit te meten, zoals voltage, weerstand en frequentie. Elke geek die van prutsen houdt moet een multimeter hebben. De multimeter op deze foto (het zwarte ding met het digitale scherm in de linker bovenhoek) wordt gebruikt bij het maken van een draagbare batterij voor een MP3-speler met een oplader.

Crimper

In de tas van een IT’er zul je niet alleen lampjes en multimeters vinden. Er zit ook altijd een crimper in, voor als er Ethernetkabels aangesloten moeten worden.

Schroevendraaiers

Techwerkers hebben altijd een paar schroevendraaieers bij de hand. Ze hebben kleine schroevendraaiers, grote schroevendraaiers, platte schroevendraaiers en kruiskop schroevendraaiers voor, onder andere, het uit elkaar halen van pc’s. Ze hebben ook altijd T8 Torx schroevendraaiers bij zich, voor als ze een Mac tegenkomen. En natuurlijk extra schroeven.

Gerber Gear

Nee, we hebben het niet over een sterk smakend knolletje, maar over een multipurpose tool, net als de Leatherman of het Zwitsers zakmes. Gerber Legendary Blades maakt verschillende messen en gadgets waar IT profs mee uit de voeten kunnen. Een techie beweerde zelfs dat hij het voor alles gebruikte, van de bedrading van speakers tot kleine operaties.

Zakmes

Met een scherp mes is het openmaken van hardware- en softwaredozen een makkie. Ze komen ook van pas als IT profs zich moeten verdedigen tegen agressief opdringerige softwareverkopers.

Wi-Fi sniffer

We weten het, de wifi sniffer is inderdaad een techtool. Maar geen zichzelf respecterende IT pro wil betrapt worden zonder zo’n handig apparaatje waarmee wireless hotspots kunnen worden opgespoord. Een laptop of netbook is natuurlijk ook een mooie sniffer, maar zelfs de laatste valt soms net wat te veel op.

Bron: Techworld