Op de Android Market zijn meer dan 100.000 toepassingen te krijgen, zodat een goede selectie noodzakelijk is. Wij zochten 11 tools uit waar bedrijven echt iets aan hebben.

Scan2PDF Mobile

Deze app maakt van je mobieltje een scanner waarmee je documenten kunt omzetten in PDF-bestanden. Met Scan2PDF Mobile heb je altijd je eigen scanner annex fax op zak. De software converteert de camerabeelden tot een PDF van goede kwaliteit, die dan op je toestel wordt opgeslagen en per e-mail kan worden verstuurd.

Kosten: eenvoudige versie is op de Android Market beschikbaar als gratis demo. De betaalde versie kost 14,99 dollar.

Recordoid Dictaphone

Tover je mobiele telefoon met deze applicatie om tot een ouderwetse dictafoon. Het opnemen van geluid en spraak is kinderlijk eenvoudig en de opnamen kunnen, voorzien van kanttekeningen, worden verzonden per e-mail. Je kunt geluidsopnamen ook bewaren en op een plattegrond zien waar die zijn opgenomen.

Kosten: eenvoudige versie is op de Android Market beschikbaar als gratis demo. De uitgebreide variant kun je elders op het web kopen voor 1,99 dollar.

Intuit GoPayment

Een app waarmee je zonder extra hardware creditcardbetalingen kan accepteren op je Android-toestel. Als de betaling is goedgekeurd, kun je snel een elektronisch bonnetje aan de klant sturen per e-mail of sms.

Kosten: 12,95 dollar per maand en transactiekosten.

Gmote

Maak met deze tool van je Android-telefoon een afstandsbediening voor je computer, waarmee presentaties, films en muziek kunnen worden afgespeeld. Alle gebruikelijke functionaliteiten zoals afspelen, stoppen, terugspoelen en het geluidsvolume regelen zijn aanwezig. Met een ingebouwde browser kun je het af te spelen bestand selecteren.

Kosten: gratis.

TripIt

Met deze reisplanner organiseer je complete zakelijke reizen. Stuur de bevestigingen per e-mail naar [email protected] en de app genereert automatisch een reisplanner, die zowel online als mobiel kan worden bekeken.

Kosten: simpele versie is gratis; een ‘Pro edition’ kost 69 dollar per jaar, en een zakelijke versie voor meer dan 10 reizigers 399 dollar.

Universal Translator

Een handige vertaalmachine voor op internationale reizen. Nadat de gebruiker in zijn eigen taal een zin in het toestel heeft ingesproken, wordt deze vertaald. De gesprekspartner hoort dan een door de computer gemaakte vertaling naar zijn eigen taal.

Kosten: 1,99 dollar.

Twidroid

De Twitter-client voor Android-toestellen. Staat ook wel bekend als Twidroyd.

Kosten: gratis, maar een commerciële versie kost 3,99 dollar.

RoadSync

Organisaties die gebruikmaken van Microsoft Exchange kunnen met deze app van DataViz hun Android-toestellen synchroniseren met hun Exchange-servers. RoadSync werkt op ActiveSync-technologie, zodat je push e-mails en HTML-berichten kunt ontvangen. Zowel e-mail, adresboek als kalender kunnen worden gesynchroniseerd.

Kosten: 9,99 dollar. Gedurende twee weken kun je een gratis versie uitproberen, te downloaden op de Android Market.

Zagat to Go

Soms moet je zakelijke contacten een plezierige middag of avond bezorgen. Met Zagat to Go kun je in talloze wereldsteden een restaurant vinden of andere uitgaansgelegenheden, zoals hotels, clubs en winkels, inclusief waarderingscijfers en recensies. Dankzij GPS-ondersteuning vind je locaties in de buurt.

Kosten: 9,99 dollar.

LogMeIn

Met deze app kun je vanaf je mobieltje verbinding krijgen met de computer op je werk of thuis. Eenmaal ingelogd kun je van afstand bij je bestanden.

Kosten: 29,99 dollar.

MyBackup Pro

Met deze tool van Rerware krijgen Android-gebruikers dezelfde mogelijkheden als BlackBerry-bezitters. Zo kunnen zij data van hun mobieltje en back-ups van APK-bestanden op een SD-kaart of op een beveiligde server van Rerware zetten. Mocht het toestel beschadigd raken of gestolen worden, dan zijn de eigen data en applicaties eenvoudig terug te plaatsen. Het maken van automatische back-ups is uiteraard ook mogelijk met MyBackup.

Kosten: 4,99 dollar.

Bron: Techworld