1. FourSquare

Wie social media en Twitter een beetje volgt, wordt er de laatste tijd mee doodgegooid. FourSquare is bedoeld voor gebruikers die willen ‘inchecken’ op hun favoriete plakken om zo digitale beloningen en titels als ‘Mayor’ te verdienen. Omdat deze site voornamelijk mobiel van toepassing komt, is het niet gek dat FourSquare nu ook voor het platform van BlackBerry is verschenen. De applicatie verkeert nog in bèta en is nog niet perfect, maar het werkt zeker goed genoeg voor dagelijks gebruik.

Ontwikkelaar: FourSquare

Downloaden via FourSquare.com BlackBerry

2. UPS Mobile

UPS kennen we in Nederland als bezorger van pakketjes. Overigens net als postbedrijven als DHL, FedEx en TNT-Post die ook in dit land actief zijn. Het handige van deze applicatie is dat je nu via je BlackBerry pakketjes kunt volgen. Daarvoor hoef je in principe geen UPS-account te hebben, maar je krijgt wel extra mogelijkheden te zien indien je deze aan de applicatie toevoegt. Naast tracken en verzenden van nieuwe pakketjes, houdt deze handige app ook een historie van verzendingen bij.

Ontwikkelaar: UPS

Downloaden via App World

3. Navita Translator

Wil je snel iets vertalen op je BlackBerry? Probeer dan Navita Translator uit. Het programma heeft een simpele interface waarmee je eenvoudig woorden en zinnen van en naar 52 talen vertaalt. De 140kb grote applicatie werkt met zowel sms, e-mail als de browser.

Ontwikkelaar: Navita Tecnologia

Downloaden via App World of BBTranslator

4. Tvider

Wat betreft Twitter op de BlackBerry schiet het platform absoluut niets tekort. Applicaties die gebruikmaken van het populaire microblog schieten als paddenstoelen uit de grond. Tvider onderscheidt zich omdat het geen normale Twitter-client is. Het is een multimedia-applicatie waarin foto’s, audio en video direct op het microblog gepost kunnen worden. Daarnaast ziet deze gratis software er ook gewoon heel goed uit.

Ontwikkelaar: Umundo Corporation

Downloaden via App World

5. ÜberTwitter

We hadden het net over Tvider als meest multimediale Twitter-client, maar we willen ÜberTwitter ook niet onbenoemd laten als meest complete gratis oplossing. Het programma biedt standaard handige Twitter-features zoals een url-verkorter, twitter lijsten, het kunnen aanpassen van de avatar en geo-tagging. Gebruik je Twitter op je BlackBerry dan moet je dit programma geprobeerd hebben.

Ontwikkelaar: ÜbertTwitter Inc.

Downloaden via App World

6. DriveSafely

Drivesafe.ly (met punt erin, zoals het programma officieel heet) laat je BlackBerry e-mail voorlezen zodat jij je kunt concentreren op het autorijden. Ook kan het programma e-mails voor je beantwoorden. De text-to-speech wordt verzorgd door ontwikkelaar iSpeech.org. Niet onbelangrijk: de gratis versie bevat advertenties tijdens het lezen.

Ontwikkelaar: iSpeech.org

Downloaden via DriveSafe.ly of App World

7. Speedtest

Ooit jezelf afgevraagd hoe snel je 3G-verbinding op je BlackBerry nu eigenlijk is? Of wil je weten of jouw thuisnetwerk het van het kantoornetwerk wint als het gaat om wifi? Speedtest meet de snelheid van GSM, 3G en Wifi voor RIM-smarpthones. Naast downloaden meet de applicatie ook de uploadsnelheid. Het kan een handige tool zijn om te ontdekken of je werkelijk de snelheid krijgt waarvoor je betaalt. Minimaal vereist is OS 4.2.1 of hoger.

Ontwikkelaar: Xtreme Labs

Downloaden via App World

8. PocketBlu

Blu-ray wordt nog interactiever met deze gadget applicatie van Deluxe Digital Studios. De applicatie verkeert nog in beta, maar is daarom niet minder leuk en werkt met alle Blu-ray spelers met wifi-verbinding. Met de applicatie kun je functie van de afstandsbediening overnemen, navigeren via een tijdslijn, bonuscontent naar de BlackBerry laten streamen en chatten. Films die PocketBlu volledig ondersteunen zijn momenteel: Brüno, Funny People, Inglourious Basterds en Public Enemies.

Ontwikkelaar: Deluxe Digital Studios

Downloaden via App Word

9. PogoPlug

PogoPlug is een ‘cloud-enabled’ apparaat dat je usb harde schijven met het internet laat verbinden zonder tussenkomst van een computer. Zo kun je overal ter wereld bij je bestanden, zonder dat je thuis alles naar een map op internet hoeft te uploaden of ingewikkeld hoeft te doen met configuratie van een NAS of fileserver. Volgens de makers is de integratie zo goed dat het net is alsof je een lokale harde schijf benadert. Deze gratis plugin voor BlackBerry maakt het mogelijk dat je vanaf werk altijd en overal bij jouw bestanden thuis kunt. Ook kun je uploaden naar PogoPlug. Handig wanneer je veel foto’s maakt. De PogoPlug kost trouwens 99 euro en werkt ook met iPhone en Mac.

Ontwikkelaar: Cloud Engines

Downloaden via App World

10. Pandora

Pandora is een gepersonaliseerd radiostation voor BlackBerry. Voer een artiest of nummer in en Pandora creëert daaromheen een streaming radiostation op basis van hetzelfde genre. Heel makkelijk en relaxt muziek luisteren dus en het laat je bovendien nieuwe artiesten ontdekken. Doordat je tijdens het luisteren zelf kunt aangeven waar je wel en niet van houdt, wordt de applicatie naar verloop van tijd steeds slimmer.

Ontwikkelaar: Pandora Media Inc.

Downloaden via App World

11. Shazam

Ken je dat gevoel dat wanneer je in de kroeg staat en je hoort een nummer, dat de artiest op het puntje van je tong blijft liggen? Of dat je iets op de radio hebt gehoord wat je wil aanschaffen, maar je bent vergeten de songtitel mee te schrijven tijdens de afkondiging door de dj? Voor deze situaties biedt Shazam een oplossing. Dit intelligente programma herkent artiesten en nummers na 10 seconden naar de muziek geluisterd te hebben en is enorm populair gebleken voor de iPhone. Sinds 5 maart dit jaar kunnen BlackBerry-gebruikers ook aan de slag met Shazam.

Ontwikkelaar: Shazam Entertainment Limited

Downloaden via App World

12. One-Click Photo Dialer

Uitgekeken op de saaie telefoonlijst met enkel namen? Probeer dan deze Photo Dialer waarmee je een contactenlijst kan maken van foto’s. De makers suggereren, indien de app bevalt, om de applicatie een knop aan de zijkant van je BlackBerry toe te wijzen.

Ontwikkelaar: Offshore Tech

Downloaden via App World

Bron: Techworld