Gebruikers die een video uploaden moeten bij expliciete video's een leeftijdsbeperking instellen om de toorn van Google te voorkomen. Bezoekers moeten vervolgens als ze deze video's willen zien inloggen om te bewijzen dat ze oud genoeg zijn om de content te bekijken. Maar als je dat niet wilt, zijn er wel manieren om dat te omzeilen.

Verschillende manieren werken, waarvan de makkelijkste waarschijnlijk het gebruik is van een YouTube-proxy door simpelweg de ulr aan te pakken. Maar er zijn andere trucjes om de beperking te omzeilen, zodat je je YouTube-gegevens niet direct verbindt aan een video die je wat meer privé wilt bekijken. Hier volgt een aantal manieren.

1. Gebruik NSFW YouTube

  • Zoek een video die je wilt zien.
  • Als hij leeftijdsbeperkt is, zie je een scherm als deze:

  • Klik op de url en voeg nsfw (Not Safe For Work) toe aan de url tussen 'www.' en 'youtube.com'

  • Je wordt automatisch omgeleid naar de specifieke video op NSFW YouTube.

2. Maak er een embed van

Klik op de url en selecteer het deel 'watch?v=' en vervang dit met '/embed/'. Je wordt nu gepresenteerd met de video in embedded functie, die meeschaalt met de grootte van je browservenster.

3. Gebruik Lus-mirror

YouTube heeft een feature genaamd Lus. Als je rechtsklikt op een filmpje, is er een optie Lus om de video op repeat te zetten. Op een leeftijdsbeperkte video werkt dat natuurlijk niet, maar er is een mirror die deze feature aanbiedt en ook dan omzeil je de leeftijdsrestrictie van Google.

Net als bij NSFW YouTube pas je de url van de specifieke video aan 'https://www.youtube.com/watch...' wordt 'https://www.youtuberepeat.com/watch...' waarna je automatisch wordt doorgestuurd naar dezelfde video op ListenOnRepeat.