Gewiste data terughalen

Als je per ongeluk een bestand, contact, bookmark of agendapunt hebt verwijderd van iCloud, kan je deze makkelijk terughalen via iCloud online. Ga naar www.icloud.com en log in met je Apple ID. Druk op het instellingen-icoon en scroll naar de optie "Geavanceerd".

Je ziet daar onder andere opties om contacten, bestanden, bladwijzers, agenda's en herinneringen te herstellen. Het herstelproces duurt even en het zal je verrassen wat je allemaal nog terug kan halen. Wacht niet te lang. Je verwijderde items worden 30 dagen lang bewaard. Als je gevonden hebt wat je zoekt, vink je het vakje achter het item aan en druk op "Herstellen".

Makkelijk delen

Je kan je foto's en video's makkelijk delen met andere familieleden vanuit iCloud, zelfs als zij geen gebruik maken van Apple's ecosysteem. Open "Foto's" en klik bovenin op het vierkantje met het omhoog wijzende pijltje genaamd "deel". Kies iCloud Photo Sharing en selecteer "nieuw publiek album". Er wordt een nieuw album aangemaakt en je krijgt een URL die je kan delen met anderen. Als je iOS 12 of hoger gebruikt, kan je meteen kiezen voor "Kopieer link" in het "delen"-menu.

Bescherming tegen spam

Het is mogelijk drie alias e-mail adressen aan te maken in iCloud die je kan doorgeven aan mensen of bedrijven die je liever niet je eigen adres geeft. Je kan makkelijk je aliassen aanmaken, inschakelen of uitschakelen.

  • Open iCloud Mail online
  • Klik op het tandwielicoon linksonder
  • Klik op Accounts en klik "Alias toevoegen"
  • Maak je nieuwe alias, klik op OK, klik op "gereed" en je alias is actief

Slimmer met iWorks

Als je iWork gebruikt, kan je rustig online verder gaan. Gebruik de zoekfunctie om de documenten te zoeken waar je mee bezig was en druk op het tandwieltje. Je krijgt verschillende tools te zien, waaronder de mogelijkheid verschillende versies op te vragen.