Hij beent weer bij

Ooit voelde Firefox snel aan. Maar nu geven browsers als Chrome, Safari en Opera internetpagina’s voelbaar sneller weer. In de bèta van Firefox 4, is de browser 30% sneller dan Firefox 3.6. Dat is nog steeds iets langzamer dan Opera, Chrome en Safari, maar gezien het feit dat Firefox 4 een bèta is, zal er waarschijnlijk nog een schepje snelheid bovenop komen. En ook al zou dat niet zo zijn, Firefox heeft een imposant aantal add-ons waar geen van de andere browsers ook maar bij in de buurt kan komen.

Meer ruimte om te browsen

Net als in Chome, bevinden de tabbladen zich nu helemaal bovenin de browser (alleen bij de Windows Vista en 7 versies, later ook voor Mac en Linux). Dit maakt het makkelijker om al je open tabbladen te zien. Daarnaast nemen de Awesome Bar en navigatieknoppen minder ruimte in. Firefox 4 zegt verder de menu’s vaarwel. Alle features zijn te bereiken via een klik op de knop in plaats van het gebruik van menu’s.

Dit alles heeft tot gevolg dat er meer ruimte overblijft voor de webpagina zelf. En dat is immers toch een beetje het hele punt van een browser.

HTML 5 video

Firefox 4 ondersteunt HTML 5 video. Dat betekent dat het alle voordelen heeft van het door Google ondersteunde videoformaat WebM. Zelfs Chrome doet dat nog niet. Het is een geweldige manier om HD video’s te kijken zonder Flash of andere plug-ins te gebruiken.

Beter add-ons beheer

De grote kracht van Firefox is natuurlijk de geweldige collectie add-ons die het kan draaien. In Firefox 4 is de add-ons manager een stuk verbeterd, waardoor je meer details kunt zien van add-ons zoals beoordelingen en links naar de webpagina van add-ons.

Bron: Techworld