Immers, als je elke keer hetzelfde moet doen, waarom maak je niet gewoon even een macrootje aan? Sommige tooltjes daarvoor zijn gratis, voor andere moet worden betaald.

Do It Again (Freeware, Spacetornado)

We beginnen met het meest simpele tooltje uit deze lijst. Do It Again is een gratis macro-recorder waarmee je simpele taakjes kunt automatiseren. Je doet het zelf een keer voor, en Do It Again doet het je periodiek automatisch na.

Macro Mania (ongeveer 35 euro, trialversie 30 dagen, Northstar Solutions)

Uitgebreider dan Do It Again, maar Macro Mania is niet gratis. Naast het uitvoeren van terugkomende taakjes op vaste momenten, bevat dit pakket ook een Als-Dan-mogelijkheid ('Als dit gebeurt, doe dan dat…')

Quick Macros (ongeveer 20 euro (40 dollar), trialversie 30 dagen, Gintaras Didzgalvis)

Eenmansprojectje Quick Macros doet net als Macro Mania wat je kunt verwachten van een betaald pakket: GUI, verschuifbare onderdelen, ingewikkeldere routines enzovoorts. Ondersteuning gaat via het forum, maar ontwikkelaar Gintaras Didzgalvis zelf is zeker niet te beroerd om te reageren op vragen.

AutoHotkey (Open Source (GPL), Chris Mallett) en AutoIT (Freeware, AutoIT Team)

Een van de bekendere automatiseringstools die je online kunt vinden is AutoHotkey. Dat is op zijn beurt een afgeleide van het uitgebreide AutoIT, een closed-source freewareprogramma. Het is maar welke je fijner vindt werken, want operationeel is er niet veel verschil tussen de twee.

Bron: Techworld