iPad van edelmetaal

De iPad is natuurlijk al een hippe gadget, want hij is van Apple. Maar de rijksten der wereld willen natuurlijk wel een finish van edelmetaal. In dat ‘gat’ in de markt springt het bedrijf Computer-Choppers. De tablet is bij deze customizers beschikbaar in diverse chrome, koper, goud en platinum versies. De behuizing moet wel volledig gemodificeerd worden, omdat het draadloze netwerksignaal anders niet door de edelmetaal heen komt.

Prijs: Vanaf $999 heb je een 13 inch Macbook Pro exclusief Macbook Pro. Voor andere prijzen dient contact te worden opgenomen.

Duurste Laptop

Helaas, de duurste laptop is niet meer van Nederlandse makelij. Dat was namelijk voorheen wel het geval. Het Nederlandse bedrijf had een laptop in de ‘aanbieding’ met meer dan 80 karaten aan diamanten en kost €283.000. De duurste laptop ooit gemaakt is voor zover bekend inmiddels de Luvaglio Laptop. Hij is behangen met allerlei juwelen en schijnt zichzelf schoon te maken. Verder is er eigenlijk niets technisch geweldig aan het ding om de prijs te rechtvaardigen, maar de juwelen zijn vast wat waard. Helaas moet je die wel tweedehands weten te scoren, want het bedrijf zelf lijkt failliet te zijn. Maar ja, we gingen er toch al niet vanuit dat iemand hem daadwerkelijk wilde kopen…

Prijs: $1.000.000

Radiografisch bestuurbare filmhelikopter

Deze helikopter met filmcamera aan boord werd al eens gedemonstreerd in De Wereld Draait Door. Natuurlijk zijn er genoeg helikoptertjes in op de markt tegenwoordig, maar deze is niet mals. Hij vliegt bijzonder stabiel door de vier rotors rondom. Je bestuurt hem met je iPhone, iPad of iPoad Touch en het leukste is misschien nog wel dat wanneer iemand anders er ook eentje heeft, je een heel luchtgevecht kunt houden met virtuele raketten en ander geschut. Deze zie je dan wel alleen op het schermpje natuurlijk.

Prijs: In verhouding tot de meeste andere gadgets uit dit rijtje valt de prijs nog enigszins mee. Wellicht heb je dus dit weekend een helikopter van $300 in je schoen. Die moet alleen wel maat stoomboot zijn dan.

Happy Hacking

Dit Japanse Happy Hacking Keyboard Professional ziet er op het eerste oog nogal karig uit. Maar niets is minder waar. Het nummerieke toetsengedeelte is volledig afwezig, Met de ‘Fn’-toets kun je alle functies alsnog uitvoeren. Verder is hij daardoor compact en er zitten allerlei functies op voor short-cuts. Daarnaast is het toetsenbord met de hand gecoat

met een ‘Urushi Lacquer’ beschermlaag. Ook zit er een speciale laag overheen die gemaakt is van de haren van maagden en vervolgens gepoedercoat met goudstof. Nog net niet bij volle maan door elven in slangenolie gedrenkt dus!

Prijs: $4.440

Livescribe pen

Deze pen is bizar intelligent en is eveneens al behandeld in De Wereld Draait Door. Hij koppelt bijvoorbeeld geluid aan wat je opscfhrijft. Bij een hoorcollege kun je dus ergens in je aantekeningen klikken met de pen, waarna hij het geluidsfragment van dat moment afspeelt. Ook kan hij woorden die je opschrijft vertalen in een andere taal. De pen onthoudt kort gezegd alles wat je opschrijft!

Bron: Techworld