WALL-E

Deze Nederlandse creatie is op het eerste gezicht simpelweg één van de vele pogingen om het Pixar robotje in volle Lego-glorie tot leven te roepen. Deze creatie is echter veruit de meest gelijkende en functionele. Het Lego-bouwwerk kan namelijk, onder andere, net als de echte WALL-E in de befaamde ‘doos-vorm’ veranderen. In deze vorm kan hij in de animatiefilm afval comprimeren.

Ren nu maar niet meteen naar de zolder om de Lego uit je kindertijd op te scharrelen, want dan zul je lichtelijk gefrustreerd raken. Deze WALL-E is namelijk gebouwd met het speciale Lego Mindstorms, dat speciaal ontworpen is voor Robotics-doeleinden. Ook is dit geen projectje voor een druilerige zondag in de komende herfst. Het ‘Nxt-WALL-E-Transformable’-project heeft 250 uur aan onderzoek en ontwikkeling gekost.

Bricked console

Een mooie mix van jeugdsentiment is Project Red. Deze Lego Case Mod is niet simpelweg een 8-bit Nintendo Entertainment System in een Legohuis. De NES is geheel uit elkaar gehaald, wat je goed kunt zien in versie Alpha 1 van het project. Vervolgens is het met Lego als omhulsel weer werkend gemaakt.

Geek Wars

Er zijn natuurlijk ontelbaar veel Lego-parodieën op films en het gros daarvan is een eigen versie op Star Wars. Voor wie geen zin heeft om 379 minuten aan klassieke oude sci-fi te kijken, kan met deze samenvatting van Star Wars: Episode IV, V en VI toch nog even een neusje vol nostalgie halen en natuurlijk hartelijk lachen om de heerlijke vereenvoudiging van het verhaal. Gelukkig is het nèt niet zo flauw als Thumb Wars en nèt niet zo’n monnikenwerk om te maken als Star Wars Asciimation.

Lego printer

Hoe ver je kunt komen met een paar Legosteentjes, een viltstift, een paar mechanische deeltjes, een hele hoop creativiteit en programmeer skills zie je aan deze Felt-Tip 110 Legoprinter. Reageerders spreken van “epic” en krijgen spontane “nerdgasms”, naar eigen zeggen. Naast het feit dat het maken van een printer op zich al een breed draagvlak heeft onder geeks, heeft maker ‘Squirrelfantasy’ ook nog zijn best gedaan om de printer eruit te laten zien alsof hij bestuurd wordt door Legofiguurtjes. Daarnaast heeft hij de noeste arbeid van onze geelzuchtige vrienden met een aardig oog voor cinematografie in beeld gebracht.

Lego Arcade

Als je toch in een nostalgische bui aan het knutselen bent met Lego, waarom zou je het dan niet met een ander jeugdsentiment combineren zoals we het al eerder zagen met de NES. De voorgangers van de NES-spellen waar wij zo van houden zijn natuurlijk nog altijd de Arcade spellen. En dan hebben we het natuurlijk over spellen als Frogger, Space Invaders, Pac-Man, Breakout (of Arkanoid), Snake en Meteors. Deze ‘coin-op’-klassiekers zijn in dit filmpje tot leven gewekt in Lego-vorm met goede geluidseffecten. Zeg nou zelf, daar wordt je als geek toch warm van?

Bron: Techworld