Zenoss Core is een geweldige tool voor network monitoring. Het is makkelijk in het gebruik, goed af te lezen en het heeft vrijwel alles wat je van een monitoringtool mag verwachten. Je kunt een VMware file downloaden en daarmee ben je snel van start. Met ZenPacks kun je de functionaliteit van Zenoss Core nog uitbreiden.

VirtuaWin geeft je tot negen virtuele desktops op een enkel Windows systeem. Zeker als je veel verschillende petten op hebt is dit erg handig. Je kunt elke desktop aanpassen aan de functionaliteit die je er nodig hebt. VirtuaWin heeft ook nog een groot aantal modules.

Bochs is emulatiesoftware waarmee je image files kunt creeren van verschillende besturingssystemen op je huidige platform. Het is geweldige software waarmee je oudere versies van Windows, Linux of Mac software kunt draaien op je Windows Machine. Het draait op zowat alle hardware en emuleert zowat elk OS.

Recuva is een file recovery software waarmee je files kunt terugvinden nadat ze zijn verwijderd van de harde schijf en uit de prullenbak. Het werkt ook bij bestanden die verwijderd zijn van geheugenkaarten. Altijd handig als je gebruikers weer eens iets kwijt zijn dat ze, tegen jouw uitdrukkelijk advies, alleen op hun desktop hadden opgeslagen.

PINs is een veilig wachtwoord managment programma, dat een goed alternatief vormt voor commerciële software. Het herinnert gebruikers eraan als hun wachtwoorden verlopen, het stelt wachtwoorden voor. Het kan zelfs je gebruikersnaam en wachtwoorden invullen in een applicatie. Het is ook nog eens erg makkelijk in te stellen. Het is er voor meer dan 25 talen en het gebruikt 448-bit encryptie.

Bron: Techworld