Secondshell

Dit programma is ervoor bedoeld om het leven makkelijker te maken. Zoals je in de demo video’s en in het plaatje hieronder kunt zien, zijn er een aantal handige shortcuts waar je veel profijt van hebt als je met veel verschillende programma’s werkt.

Zo kun je vensters met shortcuts horizontaal of verticaal uitrekken, vensters snel sluiten of minimaliseren door op een willekeurige plek in de titelbalk te klikken, heb je 10 hotkeys voor je meest gebruikte programma’s en kun je browservensters even groot maken als de standaard resoluties.

Als je eenmaal gewend bent aan het gebruik van deze tool, staat hij garant voor een efficiëntere omgang met Windows. En het mooie is dat je niets hoeft te installeren.

Download

Radian

Een ander short cut programma is Radian. Het idee is simpel. Houdt de rechtermuisknop even ingedrukt en je krijgt 360 graden radius aan snelkoppelingen voor je neus. In deze cirkel kun je snelkoppelingen naar programma’s of specifieke bestanden zetten.

Radian is een projectje van een hobbyist die voor zijn eigen gemak een programma maakte om sneller bij zijn programma’s en bestanden te kunnen. Hoewel het project nog altijd in het bèta stadium verkeert, zijn de eerste kinderziektes er inmiddels uit en werkt het soepeltjes.

Per kwart cirkel kun je een modus instellen. Zo kun je je recent geopende bestanden, quick launch en bureaublad snelkoppelingen automatisch laten inkwartieren. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon alles zelf customizen. Download

RKLauncher

Deze taakbalkvervanger zul je liefhebben of haten. Als je het Dock van Mac OS X handig vindt, of misschien wel mooi dan is hier het programma waar je op hebt zitten wachten. Als je zweert bij de Windows taakbalk, moet je hier vooral vanaf blijven.

Globaal heeft deze RKLauncher even veel functionaliteit als het Dock op de Mac. De icoontjes komen naar voren als je er overheen glijdt met je muis, geminimaliseerde vensters verschijnen als zodanig herkenbaar in de balk en uiteraard kan het Dock worden aangepast aan al je wensen. Zo kun je bepalen hoeveel icoontjes er naar voren komen bij een mouseover en kun je thema’s instellen naar eigen smaak.

De RKLauncher ziet er bijzonder gelikt uit. Bovendien passen er gewoon veel meer shortcuts in de RKLauncher dan dat je kwijt kunt in een enkel gelaagde taakbalk.

Download

Logon Studio

Er zijn genoeg programma’s om themes in te stellen of anderszins je algehele Windows te pimpen. Maar er zijn er maar weinig die simpelweg het logon scherm van Windows customizen. Dat doet Logon Studio wel.

Dit is duidelijk de simpelste tool uit dit rijtje wat betreft functionaliteit. De tool wordt geleverd met mooie achtergronden en daarnaast kun je zelf je eigen logon achtergrond creëren. Het programma is geschikt als je niet je hele Windows ondersteboven wil zetten met een zwaar thema pakket, maar wel gewoon je logon scherm wat op wilt leuken.

Download

T3Desk

Als je graag je bureaublad in het zicht houdt, is T3Desk een handige tool. Alle vensters kunnen naar believen in de suggestie van 3 dimensies worden vervormd om de ideale werkomgeving te creëren waarin je niet meer hoeft te ALT-Tabben. Een groot beeldscherm is daarbij wel een aanrader overigens. Ook dingen als transparantie van de vensters kan worden ingesteld.

Het grootste voordeel van deze tool ten opzichte van collega-tools die ook 3D magie uithalen, is dat T3Desk een bijzonder lichtvoetig programma is.

Download

Bron: Techworld