Fences

Wat kan die desktop een zootje worden bij normaal gebruik. 'Eventjes' een document daar opslaan (om hem vervolgens tot het einde der tijden vrolijk in de weg te laten staan). Gelukkig is er zoiets als Fences, een ordeningsprogramaatje waarmee je alle icoontjes in aparte hokjes (de fences) kunt stoppen. Met de gratis variant kun je de 'fences' opzetten en er icoontjes naartoe slepen, maar voor meer is er de (betaalde) pro-variant. Die biedt onder andere de mogelijkheid om een standaard-fence voor nieuwe icoontjes aan te maken.

TrayIt!

Een beetje beheerder heeft natuurlijk tig applicaties draaien op zijn desktop. Hoe breed je scherm ook is (of hoeveel schermen je ook gebruikt), de taakbalk van XP is dan domweg niet breed genoeg. TrayIt! is een programmaatje waarmee je draaiende applicaties in het systeemvak (de system tray) kunt wegstoppen. Handig als je een onderverdeling tussen belangrijk en minder belangrijk wilt maken bijvoorbeeld.

Sticker Lite

Soms is simpel een voordeel. Sticker Lite stelt niet heel veel voor: je kunt een soort digitale post-its op je desktop plakken. Je kunt ze importeren/exporteren naar de database, mailen naar anderen, en ja: je kunt zelfs je tweede monitor als pure notitie-plakruimte gebruiken. Mocht je meer willen: wederom kun je ook kiezen voor meerdere betaalde varianten.

ToDo

Voor het bijhouden van vergaderingen is Outlook prima, maar voor persoonlijke takenlijstjes is het gewoon veel te omslachtig. Gelukkig is er zoiets als ToDo, waarmee je een simpel stap-voor-stap takenlijstje kunt bijhouden. Patch installeren? Check. Scriptje schrijven? Check. Server opschonen? Check.

RocketDock

We kennen docks vooral van de Mac, en ondertussen is Windows er ook mee aan de haal gegaan. Voor de oudere varianten van Windows heb je genoeg alternatieven van niet-Microsoft-makelij. RocketDock is een van de vele, en een van de populairste.

Bron: Techworld