Open Spot

Vooral als je in de stad woont ken je het wel… Rondjes rijden om een parkeerplekje te vinden. Het is niet direct een probleem waarvan je denkt dat Google het wel even zal oplossen. Toch doen ze een poging.

Wanneer iemand een parkeerplek verlaat, kan deze hem delen met mensen die op dat moment in de buurt rondrijden en een plekje zoeken. En waarom zou degene die wegrijdt jou een plekje gunnen? Omdat hij of zij parkeerkarma krijgt!

Open Spot is er voor Android vanaf versie 2.0 en is alleen beschikbaar voor Amerika, Canada en… Nederland. Het is te hopen dat het in Nederland ook aanslaat, want bij een test in Haarlem centrum had geen ziel zijn achtergelaten parkeerplekje geregistreerd in de app. Maar goed, het bevindt zich dan ook nog altijd in het Google Labs stadium.

Gmail verzenden ongedaan maken

Jaja, het kan echt. Een e-mail versturen, je dan bedenken en hem terughalen. Voor de bevlogen types die eerst doen en dan denken, zeg maar. Je dient de optie aan te zetten in de instellingen van Gmail onder Google Labs (optie verzenden ongedaan maken).

Vervolgens kun je bij het tabblad ‘algemeen’ instellen hoe lang je een e-mail wil kunnen herroepen. Dat kan namelijk tot 30 seconden lang.

Het werkt heel simpel. Wanneer je een e-mail verstuurt, zie je onderstaande melding. Een klikje op ‘Ongedaan maken’ is voldoende om je terug te brengen in het venster waar je het bericht aan het opstellen was. Alsof er niets gebeurd is.

Apps search

Als je Google Docs vaak gebruikt, hebt je naar alle waarschijnlijkheid een hele hoop bestanden verzameld in de loop der tijd. Soms is het dan lastig om je te herinneren waar je die ene presentatie of spreadsheet hebt staan.

De nieuwe ‘Zoeken in Google Apps’ functie in Gmail labs (zie Gmail instellingen) maakt het makkelijker om documenten te zoeken. Als je normaal gesproken in Gmail wil zoeken, staat er ‘berichten doorzoeken’. Wanneer je de optie aanzet, staat er ‘E-mail en documenten doorzoeken’. Spreekt voor zich, lijkt me.

Agenda verbeteringen

Als je fan bent van pop-up meldingen op bepaalde tijden voor afspraken, maar het niet zo prettig vindt als dat betekent dat je activiteiten van dat moment bruut onderbroken worden, kun je ‘vriendelijke herinneringen’ instellen.

Ga hiervoor naar ‘Agenda’, ‘Instellingen’ en dan naar ‘Labs’. Je zult vanaf nu geen keiharde pop-ups meer krijgen, maar het Agenda tabblad of venster zal zachtmoedig op de achtergrond knipperen en een gezapig geluidje laten horen.

Een andere handige functie bij de Labs afdeling van de Google Agenda is ‘Afspraken worden automatisch afgeslagen’. Uitnodigingen voor afspraken in de periode waarin je aangeeft afwezig te zijn, worden dan automatisch afgeslagen.

Gesture Search

Deze tool is speciaal voor Android ontwikkeld. De bedoeling is dat je met Gesture Search razendsnel contacten, bookmarks, apps of bijvoorbeeld muziek kunt vinden, zonder dat je gebruik hoeft te maken van het virtuele toetsenbord.

Je veegt met je vinger de vorm van de gewenste letter op het scherm, en krijgt alles wat met die letter begint en meer. Zoals je op het plaatje kunt zien, snapt de tool dat een ‘H’ bijvoorbeeld op een ‘A’ kan lijken in bepaalde handschriften. Daar houdt hij dan ook rekening mee, zoals je op het plaatje kunt zien.

Voor tips over het gebruik en de download zelf moet je hier zijn.

Bron: Techworld