1. ScreenToaster

Als je iemand op afstand wilt uitleggen hoe iets werkt op een computer, is dit je ideale tool. Iedereen kent het fenomeen dat minder vaardige computergebruikers moeite hebben met het volgen van soms de simpelste handelingen voor de gevorderde gebruiker. Dat kan wel eens frustrerend zijn als je voor de zoveelste keer probeert uit te leggen waar op het beeldscherm iets zich zou moeten bevinden.

Met ScreenToaster kun je heel simpel op Alt + S drukken en je handelingen worden opgenomen. Neem vervolgens op wat je wilt dat degene aan de andere kant van de lijn gaat doen en zet het filmpje rechtstreeks op de ScreenToaster servers, Youtube of je kunt het downloaden als .avi bestand.

2. LogMeIn Express

Mocht je het toch zelf moeten oplossen, omdat je weer eens te snel met je muis over het beeldscherm heen raasde in dat filmpje van ScreenToaster, dan hoef je natuurlijk nog steeds niet je leunstoel uit. Met LogMeIn Express kun je namelijk zonder iets te installeren inloggen op de pc van die ene collega of vriend die niet zo snel van begrip is. Deze downloadt een klein programmaatje, start het op en geeft je de remote code, bestaande uit 12 tekens. Je logt in en hebt directe controle om alle gedane schade te herstellen.

3. Everything Search Engine

Ook zo klaar met bijvoorbeeld de XP zoekfunctie? Die omslachtige keuzes die je moet maken terwijl je eigenlijk altijd gewoon alle bestanden en mappen wilt doorzoeken? En dan is er nog dat irritante schattige hondje. Dit gratis programmaatje indexeert alle gegevens van je harde schijven, zodat je razendsnel kunt zoeken naar bestanden en mappen. De zoekresultaten zijn uiteraard real-time en worden no nonsense weergegeven. Je hebt verder alle functionaliteit van Windows Verkenner. De zoekfunctie werkt ook remote en kost je ongeveer 15 Mb aan geheugen onder XP. Wanneer je ook in bestanden zelf wilt zoeken, kun je ook voor Google Desktop gaan.

4. Drop.io for Outlook

Als het je wel eens gebeurt dat een file te groot is om aan een e-mailtje te knopen, dan is dit programma iets voor jou. Het is beschikbaar voor Outlook, Firefox en Chrome en de werking is simpel: ‘attach’ bestanden van maximaal 100 Mb en kies je zelfverzonnen download URL. Je hoeft je niet te registeren, het is gratis en je installeert het met een enkele klik. Simpeler kan het bijna niet.

5. Ecofont

Vanaf nu kun je altijd zonder gezeur al je privé documenten op je werk printen! Wanneer je baas daar namelijk over gaat zeuren, zeg je gewoon dat je hem zonder dat hij dat weet al veel meer geld aan printkosten hebt bespaard dan je ooit zelf zou kunnen verprinten. Je hebt dan namelijk stiekem al een middagje besteed om het Ecofont op de pc’s van alle gebruikers te zetten. In dit font zitten namelijk allemaal kleine gaatjes per letter, waardoor de printer minder inkt cartridges verslindt. Het font lijkt voor de rest gewoon op Arial, dus lelijk of onhandig is het ook niet. Als het dan volgens je baas nog steeds niet goed genoeg is, kun je altijd nog zeggen dat inkt besparen goed is voor het milieu en dat groen zijn hip is, waarmee je hem dus aan een beter imago hebt geholpen.

Bron: Techworld