1. Woorden automatisch vervangen met AutoCorrectie-opties

Op een gemiddelde werkdag gebruikt bijna iedereen wel een keer Microsoft Word. Op 1 april hadden ze dat misschien niet moeten doen als ze hun humeur wilden behouden. Een simpele, maar effectieve grap is namelijk om woorden automatisch te laten vervangen in de AutoCorrectie-opties van Word. In Office 2010 vind je de AutoCorrectie-opties bij ‘opties voor word’, en dan ‘controle’. In het autocorrectie tabblad kun je vervolgens welk woord dan ook laten vervangen door een ander woord.

De mogelijkheden zijn groot, want je kunt natuurlijk elk woord laten vervangen die je maar wilt. Je kunt voor de in-your-face tactiek gaan door woorden als ‘de’ of ‘van’ te vervangen door ‘billenkoek’ en ‘hottentottententententoonstellingen’, maar het slachtoffer zal dan vrij snel doorhebben dat het om een grap gaat.

Een subtielere aanpak om iemand echt gillend de kamer uit te laten stormen is door bijvoorbeeld woorden als ‘de’ in ‘ed’ en ‘van’ in ‘vna’ te veranderen of ‘het’ in ‘the’, zodat het slachtoffer eerder gaat kijken bij de taalopties bijvoorbeeld. Maar ik weet zeker dat je zelf nog wel op betere ideeën komt die beter bij de persoon in kwestie passen. Wees creatief!

2. De e-mail spoof

Deze kan een beetje onder de gordel zijn, afhankelijk van de relatie die je met slachtoffer x hebt. Verander in je eigen e-mail programma de ‘From Address’ en ‘Reply Address’ in het adres van die ene blonde stoot met dat net iets te korte rokje op de eerste lentedag van het jaar.

Stuur vervolgens een e-mail naar een mannelijke collega bijvoorbeeld met daarin dat je (dat meisje dus) soms een beetje eenzaam bent, dat je hem wel zag kijken toen die ene keer dat ze een pen liet vallen en dat je stiekem verliefd op hem bent.

Als je echt een hekel aan iemand hebt kun je natuurlijk ook voorstellen om een vluggertje te doen in de serverruimte, waar jij dan staat te wachten met een opblaasschaap of zoiets. Als het goed is, krijg het meisje in elk geval een leuk e-mailtje ‘terug’.

3. De taalinstellingen voor Google wijzigen

Deze grap is wat subtieler en de bonus is dat je hierna wellicht je baan nog mag houden als je het op kantoor doet. Ga naar de onbeheerde pc van het slachtoffer en ga naar google. Vervolgens ga je naar ‘instellingen’ en ‘zoekinstellingen’ Bovenin kun je dan allerlei talen instellen, maar dat zijn niet allemaal talen van landen.

Zo heb je de hacker taal, waar alle google opties 1n w0Rd3n w33r6363V3n. Ook kun je bijvoorbeeld Elmer Fudd taal instellen, waarbij je de Google Diwectowy kunt gebruiken of ehhh… are you ‘feewing wucky’?

Zoals ik al zei: hij is redelijk subtiel en gebruikers zullen er zelf wel weer uitkomen hoe de taal teruggewijzigd kan worden. Maar dat scheelt jou ook weer werk en je hebt toch aan de 1 april verplichting voldaan! Je hebt trouwens ook de talen Klingon en Yiddish bijvoorbeeld, dus zoek er één die bij je slachtoffer past.

4. Upside-down-ternet

Deze grap is voor de meer gevorderden en als je er wat meer tijd in wilt steken. Met deze truc kun je alle mensen op dezelfde Wi-Fi verbinding ‘pakken’. Ene Pete Stevens kwam erachter dat zijn buren zijn internetconnectie stalen.

In plaats van encryptie, besloot hij om een ontmoedigingsbeleid te gaan voeren. Met zijn manier splits je het netwerk in 2 delen, een trusted en een untrusted deel. Er gebeurt niets met het trusted deel, maar het verkeer dat afkomstig is van het untrusted deel, wordt door een leuk scriptje gestuurd.

Met dat scriptje kun je bijvoorbeeld alle plaatjes die weergegeven worden op z’n kop zetten of blurren. Een andere mogelijkheid is om al het verkeer naar een bepaalde site te herdirigeren. Hoe dat precies in z’n werk gaat is wat te gecompliceerd om hier uit te leggen, dus surf zelf naar Pete’s wondere webwereld.

5. Firefox Total Confusion Pack Extension

Installeer dit pakketje op de computer van het slachtoffer en op 1 april treedt totale verwarring voor één dag in werking. Je kunt hem dus nu alvast installeren. De features in het Total Confusion Pack zijn onder andere:

- Two steps back: de back knop zorgt er soms wel en soms niet voor dat het slachtoffer twee pagina’s terug surft.

- Watch it: het lijkt alsof Firefox een internetpagina blijft laden tot in de oneindigheid.

- The Devil’s Inbox: het aantal e-mails in de Gmail inbox blijft op 666 staan.

- Sarcasm Enhancer: woorden als LOL, *sigh* en “whatever” worden aan allerlei webpagina’s toegevoegd.

- Rick Rollr: 2% van de video’s die het slachtoffer bekijkt wordt omgewisseld met de legendarische videoclip “Never gonna give you up” van Rick Astley.

Veel succes en vooral plezier met het implementeren van deze grappen. Verhalen over een geslaagde uitvoering kun je hieronder natuurlijk kwijt!

Bron: Techworld