1. Steven Slater van JetBlue

Nadat hij op de meest opvallende manier ooit zijn baan vaarwel zei, werd Steven Slater een held in de media en op internet.

Slater, jarenlang steward van beroep, verloor zijn geduld toen een passagier te vlug uit haar stoel klom om haar bagage uit het compartiment boven haar te vissen. Slater begon het complete vliegtuig uit te schelden, pakte een biertje, opende de deur, liet de noodglijbaan naar beneden komen en gleed zijn vrijheid tegemoet. Wie wil er nou eigenlijk niet zo’n noodglijbaan op kantoor hebben?

2. Het tekenbordenmeisje

“Jenny” een jonge assistente, kreeg laatst veel aandacht vanwege haar creatieve whiteboard-ontslag. Door foto’s van haar teksten te maken, beschreef Jenny het nukkige humeur van haar baas, zijn slechte adem en zijn heimelijke genoegen om tijdens kantooruren Farmville te spelen. Het bleek echter al snel dat het om een grote hoax ging.

3. Jonathan Schwartz, Sun Microsystems (JAVA)

Niet iedereen kan met een haiku afscheid nemen. De voormalig CEO van Sun Microsystems hield de aankondiging van zijn ontslag kort en krachtig – 140 karakters. In februari postte Schwartz op zijn account deze poëtische tekst: "Today's my last day at Sun. I'll miss it. Seems only fitting to end on a #haiku. Financial crisis/Stalled too many customers/CEO no more."

4. Jarrad Farbs, 2K Australia

Wil je je afscheid vrolijk en leuk maken? Jarrad Farbs, een ontwikkelaar bij gamestudio 2K Australia, besloot zijn baan vorig jaar op te geven om een eigen gamestudio te starten. Zijn afscheidskado: een kort Mario-spel in Flash waarin hij een afscheidsboodschap verwerkte: "Thank you 2K Australia! You gave me a paycheck, an incredible project and a world-class team to learn from. But my princess is in another castle."

5. Neil Barrett, Hunters Point Naval Shipyard

Maak je vertrek onvergetelijk door je afscheidsbrief op een grote taart af te laten drukken. Neil Barrett, een werknemer bij Hunters Point Naval Shipyard (San Francisco), verraste zijn baas met de meest appetijtelijke ontslagbrief ooit. De boodschap bevatte positieve teksten over het bedrijf, de medewerkers en wenste iedereen in de toekomst veel succes. Smaakvol gedaan.

6. De man met de bril

Soms zegt lichaamstaal alles. In 2008 beëindigde deze “Guy with the Glasses” zijn carrière bij een productiebedrijf op de klanken van Star Wars en Queen’s Bohemian Rhapsody. Hij ging op een kruk staan en rukte zijn shirt open, waarbij op zijn borstkas te lezen was “I QUIT!”.

Bron: Techworld