Wanneer de frustratie stevig toeslaat, sla dan terug. Keer de andere wang toe, maar duw tegelijkertijd je schoen door het beeldscherm. Halfzacht werk heb je niets aan. Wie moet immers het systeem weer in orde zien te krijgen als het nog te redden is? Jij dus. En denk je nou echt dat de werkgever een nieuwe computer zal aanschaffen als je niet eerst aantoont dat je die oude trage echt zat bent?

Hier volgen de beste filmische voorbeelden voor aspirant computerhakkers. Ter lering ende vermaeck.

Meisje stopt computervirus

Wie met deze vrouw bevriend is, hoeft zich nooit meer zorgen te maken over computerbeveiliging. Er is echt maar één meest simpele manier om een virus van je computer af te krijgen en deze femme fatale heeft hem uitgevonden. Bevrijdend!

Overdadig geweld

De meneer in dit filmpje heeft een ietwat overdreven benadering. In eerste instantie lijkt hij zijn woede in te kunnen houden en zoals elk gezond medemens buiten een sigaret te gaan roken om wat af te koelen. Al snel blijkt dat hij voor een hele andere benadering van het probleem kiest.

De klassieke benadering

Dit filmpje zwerft al meer dan 15 jaar over het internet, in eerste instantie zelfs nog als geanimeerd Gif-bestand. Gelukkig hebben we nu de volle originele footage op Youtube staan. Deze klassieker blijft sterk in zijn explosiviteit en emotionele ontlading.

De irrationele benadering

Dat je door pure woede de weg kunt kwijtraken hebben we natuurlijk allemaal van Star Wars geleerd. Maar de man in dit filmpje gooit alle logische redenatie compleet overboord. Wanneer hij door de printer besproeid wordt, reageert hij zich af door op een volhardende manier te proberen zijn monitor te kopiëren.

De simpele benadering

Dit is waarschijnlijk het eerste wat er in iemand opkomt wanneer de computerfrustraties oplopen. Het is min of meer een gezegde geworden namelijk. Deze vrouw voegt eindelijk eens de daad bij het woord. Gelukkig voor het dramatische effect bevindt ze zich op de 1e etage en legt een schaterende dochter alles feilloos vast.

Duitse grondigheid

Dit filmpje van een Duits kind dat onwaarschijnlijk graag Unreal Tournement wil spelen, is vrij bekend. Hij is nu echter ook ondertiteld, waardoor we de frustratie van de jongen véél beter kunnen begrijpen. De computer is namelijk gewoon te langzaam! De meest hilarische quote van de video is ongetwijfeld “I don’t need help and support!”. De bond tegen het vloeken zal daar waarschijnlijk een andere mening over hebben.

Bron: Techworld