Hoewel ze nergens opgeschreven staan, zijn er bepaalde aannames over hoe je het moet maken in de IT. In de moeilijke banenmarkt van vandaag, voelt het wellicht wat riskant aan om die quasi gouden regels te breken. Maar van blind alles volgens de regeltjes doen, kan je carrière in het slop raken. Hier volgen zeven standaard aannames over een IT-carrière die je misschien moet breken of op zijn minst kritisch moet bekijken.

Langer werken betekent meer succes

Hard werken is een randvoorwaarde voor de meeste banen in de IT, maar dat betekent niet dat het beter is om meer uren te werken dan waar je voor betaald wordt. Een extreem werkschema kan je productiviteit verlagen doordat je je moeilijker kunt concentreren. Uiteindelijk kan het zelfs op overspannenheid uitdraaien. Als je vaak tot laat aan het werk bent, kan dat ook betekenen dat je je tijdsplanning niet op orde hebt. Praat met je leidinggevende over het stellen van prioriteiten van je projecten, delegeren van werkzaamheden en eventueel het inbrengen van nieuwe hulpbronnen.

Blijf bij één specialisatie en wordt er goed in

De IT zal altijd afhankelijk blijven van experts in bepaalde technologieën, maar slagen in het IT-landschap van vandaag betekent ook dat je dingen moet kunnen die niet bij je functieomschrijving horen. Sla geen trainingskansen over of projecten die je vaardigheden kunnen vergroten. Door te laten zien dat je je kernvaardigheden wilt uitbreiden, maak je jezelf zichtbaarder en aantrekkelijker voor momenten waarop er een positie boven je vrijkomt.

Grijp alle nieuwe verantwoordelijkheden met beide handen aan

Aan de andere kant zal een instelling van “ik kan alles” je niet verder helpen als je werk aanneemt dat je eigenlijk toch niet kan. Blind alle projecten aanpakken die buiten je huidige capaciteiten liggen, kunnen verworden tot stevige migraines voor het gehele IT team. Vraag jezelf af of je de juiste capaciteiten en ervaring hebt voor de klus. In plaats van je direct als vrijwilliger opwerpen om een project te leiden, zou je je ook kunnen schikken naar een ondersteunende rol en veel kunnen leren.

Altijd mikken op een hogere functie

Het is makkelijk om verblind te worden door een aantrekkelijkere titel en een hoger salaris, maar voordat je een promotie accepteert of een verandering van rol, sta dan eerst even stil bij de consequenties die deze keuze heeft voor de balans tussen je werk en privé leven.

Bedenk je ook welke aspecten van het werk je het meest van geniet. Zal je net zoveel tijd daarmee bezig kunnen zijn nog? Alle vooruitgang behelst een zekere onzekerheid, maar het accepteren van een hogere functie met als reden slechts geld en prestige kan de lol en voldoening in je werk doen dalen tot het vriespunt en kan uiteindelijk een doodlopend carrièrepad betekenen.

Het sparen van certificeringen

In een competitieve IT banenmarkt is de neiging om je C.V. op te kalefateren begrijpelijk. Om je kwalificaties te verbeteren, ben je misschien geneigd om nieuwe certificeringen te verkrijgen. Maar deze waarmerkingskenmerken kennen alleen echte waarde als je ze kunt staven met ervaring. Kies opleidingskansen en certificeringen die realistisch je kundigheid vergroten en bij je huidige of volgende werkgever van pas kunnen komen.

Indruk maken op je baas

IT-reputaties bouw je vanaf de grond op. Hoewel je altijd moet proberen om aan de verwachtingen van je manager te voldoen, is je dagelijkse werkrelatie met je collega’s net zo belangrijk. Probeer je collega’s altijd te helpen, zonder dat je jezelf te veel ‘uitsmeert’. Het zijn immers deze collega’s die je kunnen helpen om een strakke deadline te halen. Goede kans dat je baas daar meer om geeft dan je vaardigheden zelf.

Keer je in jezelf

Als je bent zoals veel IT-professionals, waak je er natuurlijk voor om gezien te worden als een roddelaar of andersoortig sociaal persoon. Elke dag wat tijd besteden aan het onderhouden van contacten helpt je carrière. Dit soort informele contacten maken je netwerk sterker en kunnen de deur open zetten naar kansen die je niet eens aan kunt zien komen.

Het meeste bovenstaande non-conformistische gedrag komt neer op één simpel concept. Namelijk dat de beste manier om te laten zien dat je waardevol bent, is om waardevol te zijn. Focus je op de vraag hoe je je werkgever het meeste voordeel oplevert en niet op hoe je anderen het duidelijkst kunt laten zien hoe hard je werkt of wat je bereikt hebt. De meest betrouwbare manier om je carrière te laten blijven groeien is om consistent succesvol te zijn in je werk.

Bron: Techworld