Dat Techworld altijd al achter 'onze jongens' stond moge duidelijk zijn; zie ons logo. Die "o" is natuurlijk van Oranje. Maar het is tijd om de daad bij het woord te voegen. We zijn natuurlijk nog steeds wel trots op de tweede plek, maar bij het proces van de verwerking van het verlies van een finale hoort natuurlijk rituele verbranding. Leef je uit met de volgende gadgets.

Mp3 spelers

Waarom voor een saaie zwarte of witte mp3-speler kiezen wanneer ze ook in het hip oranje verkrijgbaar zijn? De hieronder getoonde mp3-spelers van Apple, Creative en Grundig zijn slechts enkele voorbeelden van sinaasappelkleurige muziekdoosjes waarop je naderhand nog eens met de oogjes toegeknepen vochtige oogballen naar het radiocommentaar van Jack van Gelder kunt luisteren. Een beetje zoeken op vergelijkingssites levert nog veel meer resultaten op.

Tip: bij een oranje mp3-speler hoort natuurlijk ook een oranje koptelefoon of oranje in-ear dopjes.

MP4-horloge

Wil je na zondag alle doelpunten van Wesley Sneijder het doelpunt van Iniesta nog een keer terugzien door alleen naar je pols te hoeven staren? Met dit hippe tv-horloge kun je overal naar je opgeslagen videobestanden kijken. De gadget heeft een usb-aansluiting, 2 tot 8 GB opslag, een 1,5" kleurenscherm en je kunt 'm natuurlijk ook gewoon als mp3-speler gebruiken. Nadeel is wel dat Mac en Linux officieel niet ondersteund worden, Windows wel. De prijs: 88 euro.

Oranje draaitafel

Na de eindoverwinning triomfantelijke tweede plek mag er natuurlijk flink enigszins feest gevierd worden en dan kan een oranje draaitafel eigenlijk niet ontbreken heel blijven. Deze digitale draaitafel van DJ-Tech is volledig in het oranje uitgevoerd en ondersteunt zowel mp3 als cd. Via de usb-output kun je de set op de computer aansluiten om je gehele muziekcollectie aan elkaar te scratchen. De DSP-chip zorgt voor een scala aan verrassende geluidseffecten. Voor ongeveer 300 euro is deze muziekdoos van jou.

Oranje filmen

Wil je het feest naderhand aan de grachten filmen? Misschien voor het nageslacht (Denk bijvoorbeeld aan de feesten aan de grachten van Amsterdam in de zomer van '88, daar wordt nu nog steeds over gepraat)? Deze kleine camera van Sony is goedkoper dan zijn concurrenten (de Flip UltraHD en de Kodak Zi8) en kan HD in 720p en 1080p(!) filmen. Foto's maken gaat in vijf megapixels. Eventueel kun je met een grote memorystick het geheugen van de Webbie HD cam verder uitbreiden. Prijs: ongeveer 100 euro.

Hoesjes

Waarom zou je een nieuwe gadget aanschaffen wanneer je ook je bestaande gadget oranje kunt kleuren? Heb je een smartphone, ga dan eens op zoek naar een oranje hoesje voor je iPhone, BlackBerry of Android toestel. Ook zijn er diverse universele oranje hoesjes verkrijgbaar waarmee je je huidige mp3-speler oranje kunt verpakken. Laptops kunnen door middel van een skin oranje gekleurd worden. Zoek je trouwens nog een nieuwe portefeuille?

Update: Zo hoef je alleen het goedkope hoesje te verbranden, en niet je hele gadget!

Oranje laptop

Leverancier Dell staat erom bekend dat ze laptops met alle mogelijke designs in alle kleuren van de regenboog kunnen leveren. Momenteel loopt er een speciale WK-actie waarbij je jouw nieuwe mobiele krachtpatser in een Nederlands Elftal print kunt bestellen. Let op: alleen bij de consumenten afdeling is dit mogelijk. Zakelijke bestellers hebben de beschikking over een veel kleiner palet aan mogelijke kleuren.

Update: De rood met gele is voorlopig uit het Nederlandse assortiment geschrapt.

Oranje randapparatuur

Tik je liever op een oranje plank of steek je liever een oranje muis in de hand brand? Ook in die behoefte wordt door tal van leveranciers voorzien. Zo heeft Sweex een oranje standaard optische muis in het assortiment (voor niet al te veel geld) en biedt Logitech een extravagante oranje tijgermuis aan. Typen kun je doen op een wit/oranje Pleomax, eventueel met een bijpassende muisaanwijzer, speakers en webcam.

USB-apparaten

Laten we het niet hebben over oranje netwerkkabels, muismatten, goudvis screensavers, laat staan instapnegers. Wat we je wel willen meegeven zijn bijvoorbeeld deze geinige voetbal usb-sticks waar je het hoofd af kan trekken om ze in je computer te steken. Update: Ook zeer geschikt voor al uw Voodoo praktijken!

Uit China afkomstig is er nog deze multifunctionele oranje usb hub/cardreader en natuurlijk hebben ook firma's als Kingston een 'normale' oranje usb-stick in het portfolio, die je kunt aansluiten op een knotsgekke Hub Holland Hub van Sitecom.

Leuk zijn verder deze oranje usb-armbandjes en deze minuscule, maar daarom niet minder oranje, bluetooth adapter.

Als het elftal van Van Marwijk nu nog geen wereldkampioen wordt, dan zeggen wij: Het lag in elk geval niet aan ons!

Als dit niet helpt bij het rouwproces, weten wij het ook niet meer.

Bron: Techworld