Jobs beweert dat iPhone-eigenaren gemiddeld 30 minuten per dag met hun speeltje doorbrengen. iPhone-verslaafden zullen waarschijnlijk urenlang per dag met hun hoofd in de telefoon doorbrengen, waarmee de levensduur van de batterij verkort wordt tot minder dan een jaar. We bespreken 8 tekenen waaraan je kunt herkennen dat je verslaafd bent.

Je hebt nachtmerries over een dode of verdwenen iPhone

We zijn waarschijnlijk allemaal onze iPhone wel eens vergeten thuis. Die dingen gebeuren… Hoe ver van huis was jij toen je speciaal terugging om hem te halen? Voor een Apple-verslaafde veroorzaakt het idee alleen al dat ze hun iPhone kwijt zijn hevige paniekaanvallen.

De ware verslaafde neemt de broodnodige voorzorgsmaatregelen. Er bevindt zich een oplader in de auto, op kantoor, thuis en misschien zelfs in de sportschool.

Stel je voor dat je een gesprek of sms mist of een liedje hoort die je alleen met Shazam kunt herkennen. Dat zou natuurlijk ronduit desastreus zijn. Hoe heeft de mensheid zo lang overleefd zonder iPhone? Zonder het ding zou je in het ergste geval zelfs een gesprek moeten hebben met een persoon dat tegenover je in de trein zit. Je kunt toch moeilijk de hele rit uit het raam staren…

Je kunt geen Apple Store voorbijlopen zonder even binnen te hupsen

Bliksem zal je ogenblikkelijk treffen wanneer je langs een Apple Store loopt zonder deze heilige kamer te betreden. Het maakt niet uit dat er helemaal niets te zien is eigenlijk in de winkel en ook niets te leren voor een Applefan als jij. Het binnenlopen in een Apple Store is al een religieuze ervaring op zichzelf.

Natuurlijk heb jij ook uren in de rij gestaan om een nieuwe iPhone of iPad te bemachtigen. Daarom heeft wandelen door een Apple Store een nieuwe betekenis gekregen; een soort gevoel van bevrijding. Of misschien is het toch gewoon een tik.

Je bent Apple-groupie met de nickname “Applehaters_Zuigen”

Apple-groupies, ehrm.. ik bedoel alwetende Apple-consumenten, vinden het nodig om Apple te verdedigen op elke website of blog waar het meest fantastische bedrijf ter wereld bekritiseerd wordt. Apple kan werkelijk niets fout doen. In vergelijking met een Apple-groupie zijn zelfs theekransjes-fanatici gezellige mensen.

Er zijn echter aanwijzingen dat Apple een kwade macht in wording is. Kijk bijvoorbeeld eens naar Apple’s systematische vernietigingscampagne van Adobe Flash. Apple claimt dat het ‘opener’ is dan Adobe door open standaarden als HTML 5 te adopteren. Vanuit een technologisch standpunt is dit wellicht juist, maar de geslotenheid van Apple manifesteert zich in vele vormen. Zo zijn er de draconische contracten en processen van goedkeuring, maar het is ook een veeg teken hoe het eigenaarschap van het platform zelf zich manifesteert.

Je favoriete winkel is iTunes

Hoeveel geef jij uit aan apps en liedjes per maand? Heeft je iPhone 10 schermen vol met informatie? Je kunt vast niet wachten tot de nieuwe ‘folders’ optie er is in iPhone OS 4.0 folders feature in iPhone OS 4.0. We hebben geen harde getallen, maar denken toch te kunnen stellen dat €75,- aan apps per maand de grens van het geestelijk gezonde toch wel schromelijk overschreidt.

Apple komt met haar nieuwe mobiele advertentieplatform iAd in OS 4.0. Het heeft als doel om ontwikkelaars wat geld te laten verdienen zonder de prijs te hoeven verhogen van de apps, volgens Steve Jobs. Dat zal goed nieuws zijn voor iPhone-verslaafden en hun portemonnees.

Je bent verliefd op Steve Jobs

De directeur van Apple is een industrie op zich. Er bestaan zowaar Steve Jobs knuffelbeesten, Steve Jobs posters, “Steve Jobs for President” t-shirts en zelfs instructies om een Steve Jobs kaaskop te maken.

Bonuspunten zijn te behalen wanneer je ook nog een warm plekje in je hart hebt voor de medeoprichter van Apple en naamgenoot van Steve Jobs, Steve Wozniak. En natuurlijk hoopte je stiekem ook dat hij zou winnen met Dancing with the Stars.

Je hebt meerdere iPhone-hoesjes aangeschaft

Laten we eerlijk zijn; je iPhone opleuken met allerlei mode-accesoires alsof het een barbiepop is, kun je als lichtelijk triest bestempelen. Er bestaan iPhone-hoesjes voor elke gelegenheid. En we hebben het hier trouwens niet alleen over vrouwelijke iPhone-eigenaren.

Als je €40,- hebt uitgegeven aan een iPhone Otterbox Defender Case (één van de meest robuuste iPhone beschermhoesjes op de markt), dan val je bij waarschijnlijk al in deze categorie. Het holster klemt de iPhone verticaal, alsof het een pistool is. De bijnaam van het hoesje is dan ook de ‘soldier’s case’.

Als je zo’n ding hebt, forens je waarschijnlijk ook dagelijks in je hummer naar je werk in het centrum van Amsterdam.

Je batterij is binnen een jaar rijp voor de sloop

Als je je batterij binnen een jaar moet vervangen, dan ben je zeker een iPhone-verslaafde. Per oplaadbeurt raak je 30 seconden tot een minuut aan batterijcapaciteit voorgoed kwijt. Gemiddeld kun je een lithium ion batterij 250 tot 500 keer opladen voor hij zijn bruikbaarheid verliest.

Aaron Vronko is directeur van Raid Repair. Zijn bedrijf maakt iPods en iPhones en vervangt oude batterijen. Hij zegt dat mensen al naar hem toe komen met een iPhone vanaf van 10 maanden oud. Deze klanten zijn zware gebruikers en hebben dan al 30% van hun batterijkracht verloren. 70% is echter niet goed genoeg voor ze.

Je kunt je batterij overigens ook gewoon zelf maken, door een toolkit te bestellen en de instructies te volgen op de educatieve website iFixit.com.

Je hebt je iPhone een koosnaampje gegeven

In een enquête die uitgevoerd is door Stanford University, kwam naar voren dat sommige studenten hun iPhone een koosnaampje hadden gegeven en zelfs streelden alsof het een puppy was. Eén op de vier studenten zagen hun iPhone als een extensie van hun brein of lichaam. iPhone-verslaafden hebben vaak een kluizenaar-achtig karakter. Ze staren uren lang naar het apparaat, alsof ze erdoor verdoofd zijn. Kamergenoten van iPhone-verslaafden aan de Universiteit van Stanford noemen zichzelf ‘iPhone-weduwen’.

Als je vaak alleen bent, je je hygiëne minder steeds minder belangrijk vindt en je jezelf betrapt dat je zachtjes “my precious” tegen je iPhone zegt… nou, dan ben je eigenlijk erger dan een iPhone-verslaafde. Dan heb je een serieus probleem.

Bron: Techworld