Apple heeft een patent ingediend voor een smart bike. Dit is een fiets uitgerust met diverse sensoren die hun gegevens doorsturen naar een iPod of iPhone. De sensoren geven informatie over de snelheid, de cadans, afstand, tijd etc. Daarnaast kunnen GPS sensoren informatie doorgeven over de positie. Met de input van de sensoren kan van de iPod of iPhone een zeer uitgebreide fietscomputer gemaakt worden. Naast de gegevens van de eigen fiets kan de fietser deze gegevens ook doorsturen naar een netwerk van meerdere fietsers. Hierdoor krijg je inzicht in de snelheid en positie van medefietsers.

Maar waarom deze stap van Apple? Zal de smart bike echt de een nieuw gat in de markt zijn waar de iPad niet in paste? Of probeert Apple een idee veilig te stellen om er later nog eens van te kunnen profiteren? Apple heeft al een deal met Nike die sensoren in zijn sportschoenen heeft aangebracht.

De echte geek kan natuurlijk niet wachten tot de smart bike werkelijkheid wordt. Fijn na een uurtje fietsen nog even een uurtje statistiekjes bekijken. Ook voor de forens heeft het voordelen. Dankzij het netwerk met fietsdata kun je mooi zien welke collega’s deze ochtend als eerste aankomen. Misschien nog even wat harder trappen voordat de koffiepot leeg is.

Bron: Techworld