De aankondigingen van Jobs waren eigenlijk allemaal gericht op de consumentenmarkt. Zo werd bekend dat Apple speelfilms gaat verhuren via iTunes (versie 7.6) en dat er een nieuwe versie op de markt komt van Apple TV. Met de Apple TV 2 is het mogelijk om zonder tussenkomst van een computer films te huren of te downloaden.

Het grote nieuws was echter de MacBook Air, volgens Jobs het dunste notebook dat momenteel op de markt is. Volgens de topman kan de nieuwe aanwinst worden vergeleken met de Sony TZ series, met het verschil dat de MacBook nog een stuk dunner is. Op zijn dunste punt is de MacBook Air slechts 4 millimeter dik.

Om de MacBook zo compact mogelijk te houden, is gebruik gemaakt van de 1,8 inch hard drive die we ook aantreffen in de iPod en van een kleinere versie van Intels Core 2 Duo processor die speciaal is gebouwd voor Apple. Volgens Jobs is de speciaal gebouwde chip zestig procent kleiner dan de standaardversie van de Core 2 Duo.

Een dvd-speler ontbreekt, wat nog wel eens lastig kan zijn bij het laden van software. Om dit op te lossen heeft Apple het programma Remote Disk ontwikkeld waarmee gebruikers software kunnen binnenhalen van een andere computer door gebruik te maken van de ingebouwde 802.11n draadloze verbinding.

De MacBook Air komt over twee weken op de Amerikaanse markt en heeft een adviesprijs van 1799 dollar. Een standaard configuratie biedt een 80 GB-hard drive, 2 GB geheugen en een 1,6 GHz Core 2 Duo. Het is nog niet bekend wanneer de notebook op de Nederlandse markt komt.

Jobs introduceerde ook nog de Time Capsule om via een draadloze verbinding een back-up te maken. Het product is in feite een AirPort Extreme-basisstation met een hard drive. De Time Capsule vorm een aanvulling op Leopards Time Machine om constant werk te back-uppen naar een desktop hard drive.

Bron: Techworld