Maar liefst 87 procent van de IT-professionals is van plan om Windows 7 in te gaan zetten in de bedrijfsomgeving. Ter vergelijk: op een vergelijkbaar moment was maar 47 precent van plan om Vista te gaan gebruiken. Bijna 60 procent van de ondervraagden gaf verder aan dat ze nog voor het einde van het jaar zouden gaan migreren naar Windows 7. Bijna de helft zal niet wachten op SP1.

Ondersteuning voor XP

Het onderzoek is gehouden door Dimensional Research in opdracht van Dell KACE. Voor het onderzoek zijn 923 professionals uit de VS, Europa en Azië ondervraagd. Volgens de auteur van het rapport, Diana Hagglund, wordt het vertrouwen in Windows 7 steeds groter. Bovendien zal de ondersteuning voor XP binnenkort aflopen, en ook dat is een grote stimulans voor de overstap.

Slechts 32 procent van de respondenten overweegt een ander besturingssysteem, om Vista en Windows 7 te vermijden. In 2009 was dat nog een overweldigende 50 procent.

Compatibiliteit van applicaties

Over de compatibiliteit van de software maken nog wel veel mensen zich zorgen. 86 procent van de respondenten zegt dat dat punt zorgen baart. Ook uit de cases die Techworld onderzocht bleek dat bij een migratie de applicaties de meeste aandacht nodig hebben. Veel bedrijven hebben maatwerkapplicaties die essentieel zijn voor de bedrijfsvoering. Die moeten altijd beschikbaar blijven.

Dit is een onderwerp waar we diep op ingaan op het Techworld Windows 7 Migratie Seminar op 31 maart. Daar komen drie professionals aan het woord die de migratie hebben uitgevoerd. Zij zunnen bezoekers uitgebreid vertellen over de moeilijkheden en mogelijkheden van Windows 7

Naast de applicaties zal aandacht worden besteed aan onder andere de analyse van de oude omgeving, de pilot, de uitrol, het aanpassen van Active Directory, 64-bit en extra mogelijkheden als Bitlocker en Direct Access. Bezoekers krijgen verder de kans om zelf onderwerpen aan te dragen waar ze meer over willen horen.

Bron: Techworld