Het voordeel hierbij voor bedrijven, aldus VMware, is dat de conflicten die applicaties vertonen onder verschillende besturingssystemen opgelost worden en bedrijven dus niet opnieuw een ander op maat gemaakt softwarepakket hoeven aan te schaffen voor migratie naar Windows 7.

Cijfers

Volgens VMware zouden de migratiekosten 25% maximaal omlaag kunnen met behulp van versie 4.5. Daarnaast heeft het bedrijf in de nieuwe versie de processen voor applicatiecompatibiliteit, -testen en -inzet versneld en zou volgens VMware tot 40% sneller gemigreerd kunnen worden.

Aan vraag geen tekort, volgens VMware, want een onderzoek van de Enterprise Strategy Group van januari 2010 wijst uit dat meer dan 75 procent van de bedrijven die zijn desktops vervangt in de komende 24 maanden, voornemens is te migreren naar Windows 7. Dat zijn cijfers die ongeveer overeen komen met het rapport van Dell KACE.

ESG schat verder dat van de organisaties die van plan zijn bestaande hardware uit te breiden, 62 procent waarschijnlijk kiest voor een upgrade naar Windows 7. Wanneer bedrijven op Windows 7 overgaan, wordt verwacht dat zij ook hun huidige applicaties willen migreren, zeker als deze op maat zijn gemaakt.

Nieuwe features

Er wordt al lustig op los geblogd over wat nou de beste nieuwe feature is van ThinApp 4.5. De nieuwe funcionaliteiten die VMware zelf in het persbericht ophoest zijn de vereenvoudigde applicatiemigratie naar Windows 7 , de Windows 64-bit ondersteuning, de makkelijke upgrade van oudere ThinApp-applicaties, de Performance Accelerator, waarmee virtuele applicaties plaats innemen en de Registry Journaling Protectie, waarmee kans op datacorruptie wordt verminderd.

Applicatievirtualisatie

Overigens is uit onderzoek van Techworld zelf gebleken dat veel bedrijven inderdaad naar applicatievirtualisatie kijken bij de overstap naar Windows 7. Op de mogelijkheden en moeilijkheden daarvan wordt uitgebreid ingegaan op het Techworld Windows 7 Migratie Seminar op 31 maart. Er komen drie professionals aan het woord die de migratie zelf hebben uitgevoerd en die dus zinnige dingen kunnen zeggen over het onderwerp. Ook komt ter sprake wanneer het juist niet handig is om applicatievirtualisatie in te zetten.

Bron: Techworld