Asus verwacht zijn nieuwe W5Fe-notebook in het eerste kwartaal van volgend jaar op de markt te kunnen brengen. Ook andere fabrikanten hebben nieuwe modellen met Sideshow aangekondigd.

Sideshow maakt gebruik van de extra functionaliteit die beschikbaar komt door het gebruik van hybride harde schijven in combinatie met Windows Vista en een nieuwe technologie van Microsoft genaamd Readydrive.

Alle versies van Windows Vista zullen deze nieuwe harde schijven - een combinatie van flash-geheugen met een conventionele harde schijf - ondersteunen.

Om energie en tijd te besparen tijdens het opstarten, is de schijf zo ontworpen dat tijdens het booten het flash-geheugen wordt aangesproken.

De hybride harde schijf en Readydrive zorgen er voor dat het besturingssysteem kan worden aangesproken als de notebook uit staat en de ‘ouderwetse’ schijf dus niet aanspreekbaar is.

Readydrive gebruikt de nvram-cache (non-volitile ram) op een hybride harde schijf om gegevens op te slaan als de pc bijvoorbeeld opstart of afsluit.

Voordat de notebook wordt afgesloten zorgt Windows dat belangrijke data wordt opgeslagen in die nvram-cache zodat deze aangeroepen kan worden terwijl de pc of notebook uitstaat.

Deze informatie kan via een speciaal display op de notebook worden getoond. Gebruikers hebben zo bijvoorbeeld toegang tot hun laatste mail zonder dat de notebook hoeft te worden opgestart. Bron: Techworld