Dat toetsenborden en muizen bol staan van de bacteriën is bekend. Nieuw is de ontdekking dat iedere gebruiker van het toetsenbord zijn eigen 'bacterie-fingerprint' er op achterlaat. Dat blijkt uit een artikel in Science Daily.

Ieder mens heeft zijn eigen unieke huidflora, bestaande uit allerhande verschillende bacteriën. Deze bacteriën leven ook op de handen en worden achtergelaten op alles wat je aanraakt, dus ook op je toetsenbord en muis. Onderzoekers van de Universiteit van Colorado hebben een drietal toetsenborden en negen muizen onderzocht op bacteriesamenstelling. De samenstelling van de aangetroffen bacteriekolonie is bepaald aan de hand van het DNA. Uit deze DNA-analyse blijkt dat de samenstelling overeenkomt met de huidflora van de gebruiker. Ieder toetsenbord heeft dus zijn eigen ecosysteem aan beestjes en is uniek voor de gebruiker.

De bacteriën laat je niet alleen maar achter op het toetsenbord, maar ook veel andere plaatsen. De techniek is met name interessant voor forensische studies. Misschien kun je binnenkort gevolgd worden aan de hand van het bacteriespoor dat je achterlaat. Volgens de onderzoekers is het echter nog lang niet zover, maar het zal vast niet lang meer duren.

Bron: Techworld