Remote Desktop Manager is een klein programma dat helpt alle verbindingen die gedurende een werkdag gemaakt moeten worden, logisch te ordenen en gemakkelijker te gebruiken. En hoewel er ook een betaalde versie is van de Remote Desktop Manager, mag de gratis versie ook binnen een bedrijf gebruikt worden.

Verbindingen

Remote Desktop Manager ondersteunt een zeer ruim aantal externe verbindingen. Microsoft RDP en TSC, VNC, LogMein, Team Viewer, Dameware, Radmin, Pc Anywhere, X Windows, Citrix. Het kan direct connectie leggen met virtualisatiesoftware zoals Hyper-V, VirtualBox en Vmware, er is ondersteuning voor FTP en SFTP, Telnet, SSH, en rLogin.

Zoals de naam al zegt, is Remote Desktop Manager vooral bedoeld om deze verbindingen te beheren. Voor iedere connectie is onverminderd de oorspronkelijke software nodig, dus Putty, FileZilla, TSC en meer. Op de website van Remote Desktop Manager staan koppelingen voor ieder hiervan om te downloaden, maar die staan ook in het programma zelf. Makkelijker kan niet, ontbrekende programma’s zijn dan ook zo geïnstalleerd en toegevoegd.

Vanzelf

Het grote voordeel van Remote Desktop Manager is dat het per verbinding onthoudt welk communicatieprogramma daarbij hoort en welke instellingen. Een verbinding starten vereist dan ook niets meer dan dubbelklikken op de vermelding in het programma en de rest gebeurt vanzelf. Verbindingen kunnen worden toegevoegd via Import, bijvoorbeeld van RDP of VNC-clientsettings, maar ook via drag en drop of door ze met een wizard vanaf het begin te configureren.

Remote Desktop Manager laat duidelijk zien welke sessies al geopend zijn. Sessies kunnen als Favoriet worden bewaard of gekloond en daarna met aangepaste instellingen opnieuw gebruikt.

Enterprise

Hoewel Remote Desktop Manager ook gratis gebruikt mag worden binnen een bedrijf, zitten er zeker voordelen aan de betaalde versie. De Enterprise-editie van Remote Desktop Manager maakt het mogelijk alle instellingen van de verbindingen in een SQL-database te bewaren. De instellingen kunnen dan eenvoudig voor alle gebruikers geüpdatet worden of, via batchbewerking, voor meerdere verbindingen ineens. De Enterprise-editie ondersteunt eveneens het centraal instellen van gebruikers en gebruiksrechten. Misschien wel het grootste voordeel is dat door de instellingen centraal te beheren deze voor de gebruikers afgeschermd kunnen worden, wat de veiligheid vergroot.

De Standard Edition is gratis, voor de Enterprise Edition kan een trialsleutel worden aangevraagd.

Bron: Techworld