Maar dat is niet langer het geval met GoToMyPC 7.0. De nieuwste versie van de Citrixsoftware voegt namelijk ondersteuning voor de Mac toe, waardoor LogMeIn opeens rekening moet houden met een grote concurrent.

GoToMyPC moet het ten opzichte van concurrenten als PC Anywhere vooral hebben van de webomgeving. Als beheerder hoef je slechts een lichte applicatie op de host te installeren en een wachtwoord in te geven, waarna de PC vanaf elke plek met de browser kan worden overgenomen. Het is daarmee vooral nuttig voor het helpen van de thuiswerkende collega's.

Grootste concurrent LogMeIn had lange tijd het voordeel dat het ook op Macs werkt, iets waar het bedrijf ook flink mee adverteerde. Deze dienst lijkt nu opnieuw aan de bak te moeten nu Citrix ook in deze markt is gaan zitten.

Maar voorlopig lijkt LogMeIn nog een belangrijk voordeel te houden: die van de prijs. Een jaar GoToMyPC voor 5 desktops kost je een lieve 540 euro. LogMeIn blijft daar met krap 190 euro voor de Pro-variant ruim onder. Als je het op een enkele pc houdt, dan kost LogMeIn 52,60 euro per jaar, terwijl GoToMyPC 144 euro kost. Bron: Techworld