Wie aan satellieten denkt zou kunnen vermoeden dat daar enige ‘rocket-science’ bij aan te pas komt. Die suggestie moet je voor de buitenwereld natuurlijk in stand houden. In werkelijk is het allemaal een stuk eenvoudiger. Het bedrijf Tubesat biedt zelfbouw pakketten aan voor kleine satellieten. Deze satellieten knutsel je in elkaar met behulp van eenvoudige gereedschappen zoals een soldeerbout. Je hebt de mogelijkheid om eigen onderdelen toe te voegen. Bijvoorbeeld om video opnames te maken, of metingen aan het aardmagnetisch veld te verrichten en zelfs biologische experimenten zijn mogelijk.

Nadat je de satelliet hebt gebouwd kan je apparaatje weer terugsturen naar Tubesat. Zij zorgen ervoor dat de satelliet in een baan om de aarde terecht komt. Vanaf de grond kan je met een eenvoudige radio ontvanger de signalen van de satelliet opvangen.

Je zal moeten toegeven. Op een feestje uitleggen dat je een ruimtevaart-ingenieur bent doet het beter dan vertellen over de nieuwe cloud-server (of je motorfiets). Aan je nieuwe ego hangt alleen wel een prijskaartje van $8.239. Maar een beetje crisis is dat natuurlijk wel waard.

Bron: Techworld