Twee dagen voordat de iPad gelanceerd werd, heeft Google een concept video online gezet op hun website The Chromium Projects.

Chrome OS op een tablet

Vorige week meldden we nog dat de iPad misschien wel het einde zou betekenen van Google's Chrome OS. De megalomane zoekreus zelf lijkt hier heel anders over te denken. Dat de video daadwerkelijk door Google zelf is geproduceerd, blijkt uit het feit dat hij afkomstig is van Glen Murphy, een medewerker van Google die werkt aan het Chrome project.

De tablet is groter dan de iPad, zo blijkt uit de video. Verder is in de video te zien welke richting Google op wil met hun eigen Chrome OS tablet. En dat blijkt ongeveer dezelfde richting richting als Apple met de iPad. Eerst was er nog sprake van dat Google's Chrome OS gebruikt zou worden voor meer traditionele platformen zoals netbooks en laptops, maar deze video spreekt dat tegen. Voor een nog beter beeld van het basisidee, hier nog wat concept plaatjes.

Concurrentiestrijd

Apple en Google worden steeds hardere concurrenten. Dit blijkt ook uit de uitlatingen van beide kanten. Zo schoffeerde Apple topman Steve Jobs 'oud-bondgenoot' Google gisteren door te zeggen dat hij het "don't be evil" motto van Google klinklare onzin vindt. "We did not enter the search business," zei Jobs. "They entered the phone business. Make no mistake: they want to kill the iPhone. We won’t let them."

Bron: Techworld