In de studie heeft men onderzocht wat het effect is van computerspelletjes tijdens het opleiden van werknemers. De onderzoekers vergeleken trainingen waarin gebruik werd gemaakt van interactieve computerspelletjes en trainingen met meer passieve methoden. Het bleek dat kandidaten de leerstof beter beheersten als zij gebruik hadden gemaakt van de spelletjes. Cursisten maakten in de praktijk minder fouten als ze bijvoorbeeld via de computer hadden geoefend met het opscheppen van een ijsje of het tappen van een biertje.

Volgens de onderzoekers zorgen de computerspelletjes ervoor dat de cursisten zich meer betrokken voelden bij de leerstof. Doordat de cursisten een minder passieve houding moeten aannemen, absorberen ze de leerstof ook beter. Een computerspel heeft ook als voordeel dat het op ieder moment gespeeld kan worden.

De inzet van interactieve computerspellen tijdens bedrijfstrainingen lijkt dus grote voordelen te hebben. De onderzoekers plaatsten wel meteen de kanttekening dat het spel niet de hele training kan vervangen. Ook wij plaatsen graag een kanttekening. Het tappen van een biertje of het scheppen van een ijsje kan wat ons betreft nog het best in de praktijk geleerd worden. Waar kunnen we ons voor die cursus inschrijven?

Bron: Techworld