1Password

De nieuwste versie van AgileBits' 65 euro kostende 1Password maakt gebruik van de Touch Bar en de Touch ID-vingerafdruklezer. Je kan de wachtwoordmanager nu unlocken met je vingerafdruk op elk apparaat met een Touch ID-knop. Daarnaast is het installatie- en configuratieproces aangepast om de applicatie nog makkelijker te maken.

AccuRaw 2.5.2

Als je je foto's wilt bewerken en daarbij een aantal handige snelkoppelingen wilt gebruiken, kan je aan de slag met Alexander McGuffogs' AccuRaw. Dit programma helpt je om de kleuren van je foto's aan te passen.

AccuRaw werkt direct met de RAW-bestanden van je camera en laat je individuele gebieden aanpassen zonder aangrenzende gebieden mee te nemen. De app kan volledig overweg met de Touch Bar. Met deze bar kan je verschillende foto filters manipuleren.

De app kost 80 euro.

Gestimer 1.1.6

Maak en manage timers rechtstreeks vanaf de menu bar. Voor 4 dollar kan je met de app van Martin Nguyen nieuwe taken maken. Met een simpele beweging kan je de tijdsduur instellen. Voeg vervolgens een omschrijving toe en je kan aan de slag.

De herinneringen worden zichtbaar op de touch bar en kan via de bar worden afgevinkt.

Live Desktop

Live Desktop kost maar één euro en laar je met een druk op de knop wisselen van (geanimeerde) achtergrondfoto's en bijbehorende achtergrondmuziek.

De app heeft een aantal prachtige animaties in verschillende categorieën aan boord en via de Touch Bar kan je snel wisselen van achtergrond.

djay Pro

Een zaal vol feestende mensen voorzien van de tofste muziektracks is een fluitje van een cent met djay Pro. Deze applicatie heeft dit jaar de Apple Design award gewonnen en dat is te zien. De app ziet er prachtig uit en de Touch Bar wordt goed gebruikt. Het scheelt weer een paar sneltoetsen uit je hoofd leren waardoor je je puur kan blijven concentreren op het draaien van muziek.

De app kost 70 euro.

Final Cut Pro Pro X

Hoewel veel professionele video editors de applicatie links hebben laten liggen, zijn er nog meer dan genoeg mensen die dit programma gebruiken. De nieuwste versie maakt gebruik van de Touch Bar en zorgt ervoor dat je, net als met djay Pro, minder snelkoppelingen uit je hoofd moet leren.

Voor 300 euro kan je aan de slag met deze app.

Microsoft Office

Microsoft was er als de kippen bij om de Touch Bar te ondersteunen. In Office 2016 kan je de Touch Bar gebruiken om bijvoorbeeld in Word de Word Focus Modus te activeren waardoor die onoverzichtelijke ribbon-interface eindelijk een kopje kleiner kan worden gemaakt.

In Powerpoint kan je bijvoorbeeld grafische elementen manipuleren of dingen opnieuw rangschikken.

Ook Outlook heeft een aantal handige functies in de Touch Bar gebouwd waardoor het een fluitje van een cent wordt om mail te beantwoorden, documenten als bijlage mee te sturen of met een druk op de bar een mail te verzenden.

Office voor de Mac kost 119 euro.

Photoshop

Ook Adobe wil de gebruiker minder laten klikken. Door enkele functies, die normaalgesproken veel handelingen vereisen, te vervangen voor een icoontje op de Touch Bar, kan de gebruiker sneller werken. Het wijzigen van de kleurenbalans, de helderheid of verzadiging kunnen nu snel via een schuifje op de Touch Bar wijzigen bijvoorbeeld.

Het pakket kost ongeveer twee tientjes per maand.

PCalc

Wetenschappers en wiskundigen kunnen helemaal los met deze super uitgebreide rekenmachine. Deze rekenmachine heeft ontzettend veel mogelijkheden als een optionele RPN-modus, multi-line display en de mogelijkheid en natuurlijk de mogelijkheid verschillende items en knoppen op je Touch Bar te plaatsen.

PCalc kost tien euro.

Mail Designer Pro 3

Nieuwsbrief-ontwerpers kunnen hun hart ophalen met Mail Designer Pro 3. Met deze applicatie is het maken van nieuwsbrieven voor desktops en smartphones een fluitje van een cent en het pakket wordt geleverd met een hoop visuele stijlen, achtergronden en ontwerpsjablonen. Het opmaken van een nieuwsbrief gaat dankzij de compatibiliteit met de Touch Bar een stuk sneller.

De app kost ongeveer 50 euro.

Allemaal mooi en wel natuurlijk, maar wat nou als je een Mac(Book) hebt zonder Touch Bar? Geen probleem, de apps werken uiteraard ook nog gewoon zonder de Touch Bar en anders kan je altijd nog aan de slag met de virtuele Touch Bar Red Sweater.

Lees ook: Zie hier Apple's Touch Bar in actie