Ook deze wintersale valt er bij Steam weer genoeg moois te halen met dikke kortingen. Van hun eigen controllers en Steam-Link-apparatuur (30 tot 60% korting) tot Doom voor twee tientjes. Vandaag kijken wij echter alleen naar geweldige games die, al dan niet dankzij de kortingen, onder de tien euro duiken. Zo kan je jezelf voor weinig garanderen van een geweldige kerstvakantie of in elk geval een lekkere luie nieuwsjaarsdag.

Endless serie

Deze serie heeft zich lang en breed bewezen en het 4X-genre naar een hoger niveau getild. Endless Legends, Endless Space en Dungeon of the Endless zijn allemaal in de aanbieding en kunnen worden aangeschaft met 75% korting waardoor elke game voor 7,49 euro van eigenaar verwisselt. Als je echt een groot fan bent van de serie en ze allemaal wilt hebben, ga dan voor de Amplitude Endless pack. Alle Endless games plus alle downloadable content voor nog geen twee tientjes.

Endless Space Endless Legend Dungeon of the Endless

Call of Juarez: Gunslinger

Deze ondergewaardeerde game verdient het gewoon om even in het zonnetje gezet te worden. Het is gewoon echt een leuke shooter die gebruik maakt van een mooie comic-style-artwork, een leuke verteller in een geweldige setting. Daarnaast is het een van de weinige games met een western-thema die de dualering (face-off)-mechaniek zo goed voor elkaar heeft.

Deze game is op dit moment te koop met 50% korting en kost nu slechts 7,49 euro.


Project CARS

De hardcore gamers onder ons zullen deze game de Gran Turismo voor Pc's noemen. Deze superrealistische automanager en racegame laat je de mooiste races rijden en je wagenpark uitbreiden en onderhouden.

Een leuke extra is dat deze game ook VR-helmen ondersteunt waardoor het racen in de bolides nog net wat echter aanvoelt.

De game kan worden aangeschaft met 65 procent korting en kost nu dus 9,89 euro.

Cities: Skylines

Deze citybuilder gooide hoge ogen en wist teleurgestelde fans van de laatste Simcity-game van Electronic Arts naar zich toe te trekken. De game van Collosal order doet alles wat Electronic Arts beloofde dat Simcity 2015 zou doen en veel meer. De game is erg goed ontvangen en zowel de ontwikkelaars als de community brengen allerlei verbeteringen, aanpassingen en upgrades uit (al dan niet in de vorm van downloadable content).

De game wordt deze wintersale met 75 procent korting aangeboden. De normale versie kost nu 6,99 en de deluxe editie 9,24 euro.


Ori and the Blind Forest

Deze prachtige game wist vorige jaar al de harten van vele gamers te veroveren. Het emotionele verhaal, de verrassende gameplay en de fantastische omgevinden zorgen ervoor dat je de game maar al te graag wilt uitspelen. En nu kan de definitive edition van de game met 50 procent korting gekocht worden voor het luttele bedrag van 9,99 euro.

Baldur's Gate II: Enhanced Edition

Deze oude CRPG is opnieuw uitgebracht en flink opgepoetst zodat deze ook in dit decennium de RPG-fan kan verblijden. De game maakte destijds een flinke indruk en deze "remake" zal ook een nieuwe generatie gamers laten vallen voor het geweldige verhaal en de fantastische gameplay.

De game gaat met 60 procent korting over de toonbank en kost nu maar 7,99 euro. Heb je het eerste deel ook nooit gespeeld? Geen probleem. Ook daar is een verbeterde versie van uitgebracht en deze wordt verkocht met 75 procent korting waardoor je deze voor 4,99 euro kan toevoegen aan je Steam-library.

Baldur's gate: Enhanced edition Baldur's gate II: Enhanced edition

South Park: The stick of Truth

Deze RPG doet het helemaal anders en gooit veel van de traditionele regels het raam uit. En dat is niet zo gek. South Park is altijd een serie geweest die lak heeft aan regels. Fans van de tekenfilmserie zullen zich dan ook kostelijk vermaken en het spelen van de game is een groot feest der herkenning. En ja, we weten dat de meeste South Park-games niet echt goed waren maar The Stick of Truth is een grote uitzondering. De makers van de tv-serie (Trey Stone en Matt Parker) hebben zich dan ook bemoeid met de ontwikkeling van deze game en dat is te zien. De game speelt als een extra lange aflevering en zit vol met grappen, grollen en verwijzingen naar de tv-serie en pop-culture-verwijzingen.

De game is NSFW en daarom hebben we de gecensureerde versie van de trailer met jullie gedeeld. Maar pas op, ondanks deze aangepaste trailer, wordt er nog steeds aardig wat gevloekt.

De game kost dankzij een korting van 75 procent 7,49 euro.


The Talos Principle

Deze prachtige puzzelgame is een van de tofste puzzlers sinds de Portal serie (deel 1: 80% korting, 1,99 euro. Deel 2: 80% korting, 3,99 euro). Deze game beproeft niet alleen je puzzelskills maar bevat ook nog eens een mooi filosofisch verhaal; wat is de mensheid? Wat is geloof/religie? Waar ben jij?

Dit is echt een bijzonder meesterwerkje.

De game verwisselt voor 9,99 euro van eigenaar dankzij een korting van 75 procent.

Hack 'n Slash

Een Action-RPG voor de programmeurs onder ons. In deze game speel je met een USB-zwaard en kan de hoofdrolspeler z'n omgeving manipuleren (hacken). Als de speler bijvoorbeeld een vijand raakt met het zwaard, krijgt de speler de mogelijkheid alle eigenschappen van de vijand te wijzigen. Het aantal hitpoints kan dan bijvoorbeeld worden aangepast zodat deze met één klap gedood kan worden.

De speler krijgt later in de game ook andere tools waarmee hij de game verder kan manipuleren/hacken. Zo kan de speler met een tool genaamd "the third eye" de debugging interface van de game openen en bepaalde elementen manipuleren waar je met je zwaard niet bij kan.

Het hacken gebeurt op een semi-speelse manier en is niet zo diep als andere hacking-games. Daardoor is het wellicht wat toegankelijker dan andere "games voor programmeurs". Al klagen sommige spelers in reviews zo nu en dan ook dat het iets te pittig wordt als ze verder komen in de game.

De game kan nu gekocht worden met maar liefst 90 procent korting waardoor je voor slechts 1,29 euro al eigenaar kan zijn van deze game.

En als je toch bezig bent, andere games van de uitgever (Double Fine Studios) zijn ook in de aanbieding. Bijna al hun games gaan weg met 90 procent korting. Mocht je ze allemaal willen (op de allernieuwste na) kan je ook de Double Fine-bundel aanschaffen. Je koopt dan 17(!) games voor iets meer dan een tientje. Deze bundel bevat onder andere HD remakes van de geweldige Lucasarts-point and click adventures: Day of the Tentacle en Grim Fandango, maar ook moderne Actie games en RPG's als Costume quest, Stacking en Brütal Legend.

Hack 'n Slash Day of the Tentacle Remastered

Valkyria Chronicles

Deze prachtige turn-based- strategiegame blies kersverse Playstation 3-eigenaren weg met z'n prachtige podloodstreek/aquarel-graphics en het steampunk-achtige verhaal dat zich afspeelt in een alternatief Europa ten tijde van de tweede wereldoorlog.

De game is later opnieuw uitgebracht voor de pc en bevat alle downloadable content van de Playstation 3-versie. Daarnaast heeft deze versie nog betere graphics. Valkyria Chronicles is inmiddels alweer in prijs verlaagd maar dat weerhoudt SEGA en Valve er echter niet van om er nog een dikke korting van 66 procent overheen te gooien deze Wintersale.

De game kost nu nog maar 6,79 euro.