Photobucket en Imageshack zijn jarenlang de populairste hostingpartijen geweest als het gaat om het gratis hosten van afbeeldingen. Helaas komt het steeds vaker voor dat afbeeldingen niet langer meer zichtbaar zijn en gebruikers worden getrakteerd op de beruchte "This image has been moved or deleted"-melding. Photobucket heeft zichzelf een stuk minder populair gemaakt door diens voorwaarden te wijzigen. Alle afbeeldingen die gebruikers linken naar websites van derden zijn nu "offline" gehaald en worden pas weer zichtbaar gemaakt als gebruikers een duur abonnement afsluiten (399,99 dollar per jaar of 39,99 per maand).

Veel gebruikers klagen steen en been dat de aankondiging van het bedrijf veel te kort voor de wijziging is doorgevoerd waardoor gebruikers te weinig tijd hebben gehad er iets aan te kunnen doen.

[tweet]880800846283493378:::fairynowings ✨Stasya✨:::Wtf?! Moet je opeens bij Photobucket betalen om je foto's op andere websites te kunnen plaatsen?[/tweet]

De hoogste tijd dus om te kijken naar een aantal vervangers.

Imgur

Op dit moment een van de grootste en bekendste afbeeldingshosters en dienst voor het delen van afbeeldingen. Imgur (Spreek uit als Imager [op z'n Engels] Immadjur [op z'n Nederlands]) stootte diensten als Photobucket, ImageShack en TinyPic in 2013 van de troon en vergrootte z'n populariteit nog verder door te focussen op animated GIFs. De dienst introduceerde zelfs een "nieuw" videoformaat (GIFV). Dit formaat is eigenlijk niets meer dan het WebM en/of MP4-formaat met een andere extensie om ruimte te besparen.

De kans dat je foto verwijderd wordt door de dienst was altijd al heel klein. Het bedrijf had als enige policy afbeeldingen te verwijderen als deze drie maanden niet meer werden bekeken (mits gebruikers een pro-account hadden), maar in 2015 liet het deze eis vallen. Alle ge-uploade plaatjes blijven voor altijd staan tenzij er expliciet gevraagd wordt om verwijderen.

TinyPic

TinyPic is een echte no-nonsens afbeeldingshoster. Je kan, zonder registratie afbeeldingen uploaden naar de dienst en deze gebruiken op andere sites. Je kan, net als op Imgur, je afbeeldingen zelfs sleutelwoorden meegeven waardoor je ook makkelijk kan zoeken naar afbeeldingen die anderen hebben ge-upload.

Naast afbeeldingen is het ook mogelijk veel verschillende videobestanden te sturen naar de dienst. Deze mogen overigens niet groter zijn dan 500 MB per bestand en niet langer duren dan 15 minuten.

Deze dienst is zo snel, simpel en makkelijk in vergelijking met andere grote diensten dat het bijna niet te geloven is dat deze dienst eigenlijk onderdeel is van Photobucket. Wij weten dan ook niet of het wijzigen van de voorwaarden van het moederbedrijf uiteindelijk ook gevolgen gaat hebben voor deze dienst. De voorwaarden van Tinypic zijn in elk geval (nog) niet gewijzigd en stammen nog uit 2008.

MobyPicture

MobyPicture startte in 2004 als dienst voor het verzenden van MMS-berichten over verschillende mobiele netwerken. Destijds was het onmogelijk om afbeeldingen te versturen naar mensen die niet op hetzelfde mobiele netwerk zaten als jij. Later speelde het bedrijf in op de populariteit van Twitter en bood het zichzelf aan als dienst om foto's te hosten voor twitteraars. Het bedrijf concurreerde daarmee onder andere met Yfrog (ImageShack) en Twitpic (Lockerz).

Nu Twitter zelf afbeeldingen host is dit onderdeel iets minder relevant geworden, toch is het nog steeds mogelijk afbeeldingen te hosten. Je moet je alleen wel van te voren registreren.

Flickr

Deze dienst is zeer populair onder professionele fotograven en gebruikers die persoonlijke (artistieke) foto's willen delen. Flickr geeft gebruikers de mogelijkheid deze foto's te embedden op andere sites, net als Imgur heeft deze dienst een eigen "sociaal" netwerk en kunnen gebruikers op de site zelf sleutelwoorden toevoegen en reacties achterlaten. Hoewel deze site daar meer voor gebruikt wordt dan voor het embedden van (willekeurige) afbeeldingen, is dat dus wel mogelijk. Hierdoor is de kans dat je foto's opeens verdwijnen erg klein.

Je moet je (uiteraard) wel registreren voordat je met deze dienst aan de slag gaat.

Free Image Hosting

Deze no-nonsense site doet precies wat het moet doen. Het mogelijk maken afbeeldingen te uploaden en te hosten zonder poespas. Geen registratie, geen banners, geen lange wachttijden of andere onzin, eigenlijk zoals bijna alle andere alternatieven in deze lijst ooit begonnen zijn. Het is dus daarom nog maar de vraag hoe lang dit zo zal blijven.

PostImage

Nog zo'n heerlijke no-nonsense upload-website. Het mooie van deze site is dat je als gebruiker zelf de mogelijkheid hebt te bepalen hoe lang een foto online mag blijven: 1, 7 of 31 dagen. Uiteraard kunnen foto's ook "voor altijd" worden opgeslagen. Naast de tijdsduur kunnen gebruikers ook aangeven of de grootte van de afbeeldingen moet worden gewijzigd.

ImgBB

ImgBB is een afbeeldingshoster die zich speciaal richt op forum-gebruikers, net zo no-nonsense als PostImage en Free Image Webhoster. Je krijgt de mogelijkheid bestanden te uploaden en direct de juiste html- of BB-code te copy-pasten. Je kan direct afbeeldingen uploaden als je naar deze site navigeert, maar als je je instellingen wilt bewaren is het handig om toch een account aan te maken.