Gisteren meldden we al dat SpamAssassin met een vervelende bug te maken had, waardoor mails van na Nieuwjaar grote kans hadden om als spam te worden aangemerkt. 2010 werd door SpamAssassin beschouwd als ‘ver in de toekomst’.

Bij Symantec Endpoint Protection Manager server was het nu juist andersom. Alle typen SEP definitie content met een datum na 31 januari 2009 worden als verouderd gezien. Daarom blijft de server voorlopig op 31 december staan. Symantec verzekert wel dat de oplossing gewoon werkt.

SAP heeft weer een ander probleem. Software van dat bedrijf springt ineens 90 jaar in de toekomst. Spool requests van na 2009/12/31 leken ineens uit 2100 te komen. Als gevolg daarvan worden de spools ook niet verwijderd uit de spools reorg jobs. Deze bug is van belang voor ieder SAP-systeem ter wereld dat na 23 december is aangemaakt.

Ook Windows Mobile verkent sinds Nieuwjaar de toekomst, al het mobiele besturingssysteem van Microsoft niet zo voortvarend als SAP. Windows Mobile bleef steken bij 2016. Hetzelfde gebeurde met Australische geldautomaten.

Windows Mobile was overigens niet het enige mobiele besturingssysteem dat moeite had aan het begin van het jaar. De agenda van Palm’s WebOS hield het op 1 januari voor gezien.Dit probleem is, net als dat van Windows Mobile, intussen opgelost.

Bron: Techworld