Wil je graag van overal computers kunnen scannen, dan is Droidmap een handige Android-applicatie. Je krijgt er een eenvoudige grafische gebruikersinterface mee, waarin je het doelbereik en het type scan ingeeft en daarna op Start drukt. Daarna krijg je de uitvoer van Nmap te zien, die je ook kunt opslaan in een bestand op een SD-kaartje voor latere analyse.

In totaal heb je in Droidmap de beschikking over tien verschillende typen scans, zoals een normale scan (geen extra parameters), een trage scan, een snelle scan, een snelle traceroute, een ping scan, een intense scan, UDP of niet, alle TCP-poorten of niet, enzovoort. Op de achtergrond wordt Nmap als root uitgevoerd met de desbetreffende parameters.

Droidmap is door studenten van Purdue University gemaakt als een programmeerproject voor een cursus en is voorlopig enkel getest op de Motorola Droid A855. De installatie verloopt via een omweg: je hebt er een Linux-computer met de Android developer tools van de SDK voor nodig. Het bijgeleverde installatiescript bin/InstallNMAP.sh installeert Nmap via adb (de Android Debug Bridge) en installeert daarna het apk-bestand van de applicatie. De broncode is ook meegeleverd voor wie de functionaliteit wil uitbreiden en bijvoorbeeld extra types scans wil toevoegen.

Bron: Techworld