Het elastiek is een geducht wapen binnen de kantoorstrijd. Met een waterpistool loop je het risico op elektrocutie, het aardappelkanon vereist munitie die niet algemeen aanwezig is in een kantooromgeving en met het nietpistool veroorzaak je mogelijk daadwerkelijk verwondingen. Elastiekjes hebben deze nadelen niet. En niemand kijkt ervan op als je een stapeltje binnen handbereik houdt.

Maar ook het schieten met elastiekjes evolueert. Vroeger moest het met de hand. Tegenwoordig gebruik je het principe van de Gatlin mitrailleur. Twintig elastiekjes per seconde schieten is dan geen probleem. Dan is raak schieten ook geen probleem meer.

Sinds kort is er een rubber band gatlin gun commercieel verkrijgbaar. Uitgevoerd in strak vormgegeven aluminium en een capaciteit van 100 elastiekjes. Voor $499 ben je de schrik van de afdeling. De doe-het-zelf-ers weten dit nog te overtreffen. Met wat LEGO knutsel je zo zelf een mitrailleur in elkaar, inclusief gemotoriseerd aangedreven loop. De echte handwerksman maakt het wapen natuurlijk van hout en schiet daarmee zo slordige 500 elastiekjes in halve minuut af.

Je kan dit soort oorlogsvoering natuurlijk onzin vinden. Serieuze werkers doen wat voor hun salaris. Er zijn nog genoeg logs die nog even gechecked moeten worden. Doe dan wel de deur op slot. Jouw collega heeft dit misschien ook gelezen. En zijn pen ligt nog steeds op jouw bureau.

Bron: Techworld