Toen het Internet binnen het bereik van de consument verscheen ontstond ook het fenomeen ‘net-etiquette’, hoe gedraag je je op het wereldwijde netwerk. Ook de iPad ontkomt niet aan etiquette: het is bijvoorbeeld niet netjes om de iPad tijdens een diner te gebruiken.

Etiquette is belangrijk. Vroeger sierden de naslagwerken van Amy Groskamp-Ten Have menig boekenkast. Zij schreef op hoe wij ons dienden te gedragen. Vandaag de dag hebben we de tech-watchers van Wired die ons alvast voorbereiden op het gedrag dat wij gaan vertonen zodra we in het bezit zijn van de iPad. We hebben hier twee van de tien nieuwe regels voor je uitgelicht.

Volgens de etiquette is het dus niet netjes om je iPad te gebruiken tijdens het diner. Het apparaat is te groot en opzichtig om aan tafel te gebruiken. De iPhone is dan een meer gepaste gadget. Er zijn uitzonderingen. Als je je disgenoten van jouw vegetarisme wilt overtuigen is de iPad geschikter. Grafische foto’s vanuit het slachthuis komen op dat formaat beter over.

Volgens een andere regel is het gelukkig wel toegestaan om de iPad op het toilet te gebruiken. Tenminste, zolang er nog geen camera in zit. Het voordeel van de iPad is dat door de omvang het risico op doorspoelen kleiner is dan bij de iPhone. Belangrijke extra etiquette-regel is dat je tijdens het toiletbezoek natuurlijk niet gaat twitteren waar je je op dat moment bevindt.

In Nederland moeten we nog even wachten op de gadget der gadgets. Gelukkig kunnen we al wel het voorbeeldig gedrag gaan vertonen van de iPad-bezitter. Krijgen we toch nog een beetje het iPad-gevoel.

De netiquette heeft niets tegen de praktijken in dit filmpje: Bron: Techworld