In een status update vertelt Mike Shaver dat het werk aan de Javascript engine Tracemonkey gewoon doorgaat, maar dat door het werk aan andere problemen de veranderingen zich opstapelen. Die veranderingen moeten worden getest en daarom komt beta 3 volgende week. Zes weken later komt dan beta 4, waarmee onder andere Tracemonkey verder moet worden getest.

De uiteindelijke release van Firefox 3.1 wordt wel opgeschoven naar het volgende kwartaal. Maar dat komt al niet meer als een verrassing. Vorige week suggereerde een Firefox-ontwikkelaar al dat het misschien beter was om Tracemonkey uit 3.1 te halen als het de final release nog verder zou ophouden. Het commentaar van Shaver was dat Mozilla de tijd zou nemen om de problemen op te lossen. “Niemand zal zich herinneren wanneer Firefox 3.1 uitkwam, behalve de man die het stuk op Wikipedia schrijft. Maar de mensen zullen zich wel herinneren hoe goed Firefox 3.1 draaide”, zei hij toen.

Er zijn ook stemmen in de ontwikkelgelederen die graag willen dat Firefox 3.1 wordt omgedoopt tot 3.5, zodat het duidelijker wordt voor het publiek dat het hier niet gaat om zomaar een kleine update, maar om een grote stap voorwaarts. En zo’n grote stap voorwaarts moet natuurlijk wel goed worden voorbereid.

Bron: Techworld