Op dit moment staat op de site van Mozilla nog dat Firefox 3.6 binnenkort uit zal komen. Maar Softpedia meldt dat de nieuwste versie van de open source browser al is geüpload naar de mirrors. Later vandaag zal Mozilla de release ook zelf aankondigen.

Oorspronkelijk had Firefox 3.6 al in november uit moeten komen, maar het ontwikkelen duurde toch langer dan gedacht. Door de vertraging die deze versie heeft opgelopen is Firefox 3.7 geschrapt uit het schema. Voortaan zullen kleinere veranderingen worden doorgevoerd via de updates.

Firefox 3.6 kent een aantal verbeteringen ten opzichte van de voorganger. Zo zijn de geheugenproblemen aangepakt, worden scripts asynchroon uitgevoerd en kan native video nu full screen worden weergegeven. Plugins worden automatisch gecontroleerd of ze up-to-date zijn. In een review van de release candidate kun je meer lezen over deze nieuwe versie.

Update: Zoals verwacht heeft Mozilla de nieuwe Firefox inderdaad gepresenteerd. Daarbij legt het vooral de nadruk op veiligheid en snelheid, maar ook op de Personas, waarmee gebruikers de nieuwe browser kunnen personaliseren.

Bron: Techworld