Bijvoorbeeld een skibril met ingebouwde GPS unit en head-mounted display, voor de nodige statistieken op de piste.

Projectie

De Recon-Zeal Transcend Goggles is de eerste skibril met een GPS en display. Wie de bril met ingebouwd display opzet ziet op een kleine 2 meter afstand de informatie geprojecteerd. Dit is mogelijk dankzij de lenstechniek in de bril. Het scherm geeft informatie over snelheid, hoogte, locatie en tijd. De bril slaat deze statistieken ook op en met de bijgeleverde software kan je het thuis op een google-map te projecteren.

Brillen-community

Wie de bril koopt is meteen ook onderdeel van een online community. Binnen deze community kan je de routes die de bril heeft opgeslagen weer met anderen delen. Het bedrijf Recon heeft ook aangekondigd om een open API te verstrekken zodat de bril-community zelf apps kan maken voor de bril.

Geeky toepassingen

De bril ziet er reuze nuttig uit voor degene die gaat skiën, je zal in de Alpen maar per ongeluk de piste kwijt raken. De echte geek verzint natuurlijke alternatieve toepassingen. De open API zal ongetwijfeld leiden tot Terminator achtige applicaties, handig om tijdens teambijeenkomsten de spreker als doelwit te identificeren.

Weinig effectief maar wel goed tegen potentiële frustraties. Ook de fietsforens kan er zijn voordelen bij hebben. Hij kan nauwkeurig zijn ETA in de gaten houden terwijl hij zich door de pelotons fietsende scholieren ploegt.

Of de bril ook via een Nederlandse distributeur verkrijgbaar zal zijn is nog niet duidelijk.

Bron: Techworld