Maar bij Instructables hebben ze een slimme, en domweg leuke, manier gevonden om een oude diskette te veranderen in een wachtwoordkluis. Nee, ik heb het niet over een digitale dump, maar een echte 'kluis'. Ik ken een hoop mensen die hun wachtwoorden maar niet kunnen onthouden. Ze maken een account aan op bijvoorbeeld eBay, laten het een maand liggen, komen terug en zijn uiteraard hun wachtwoord vergeten. Uiteraard kun je het opschrijven, maar dat is niet bepaald veilig. Nee, wat je nodig hebt is een manier waarop je ze kunt verbergen, en er toch zo bij kan. Zoiets als het verbergen van je sleutel onder een van die stenen in je tuin.


Hide passwords in an old floppy disk - More cool how to projects

Zoals de slideshow laat zien heb je niet meer nodig dan een oud 3.5 inch schijfje (waarom heten die dingen nog 'floppy'?), papier, een schaar en een lijmstift. Ik ga de stappen niet allemaal herhalen, maar meer dan 20 minuten mag het niet duren.

Als je klaar bent, kun je het 'kluisje' gewoon achterlaten waar je wil; op je bureau, in een la, het maakt niet uit. Ik kan me niet voorstellen dat dit door iemand wordt 'gekraakt', zelfs al zou hij het schijfje even in zijn hand nemen ter wille van de nostalgie. Sowieso zullen ze er niet aan denken om het metalen schuifje te openen (daar zit het wachtwoord verstopt).

Wat denk jij? Slim gebruik van een oude opslagmedium, of domweg te onveilig om echt van praktisch nut te zijn?

Bron: PC World Bron: Techworld