Dat biervat wordt beheerd door KegBot, een open source bier tap controle en analyse systeem. Het systeem is gebaseerd op het arduino microcontroller platform. Op de microcontroller kunnen diverse sensoren aangesloten worden die bijvoorbeeld de temperatuur en de hoeveelheid getapt bier bij kunnen houden. Ook kent de KegBot diverse authenticatie mechanismen, de RFID chip in je bierglas wordt herkend en dan pas krijg je je bier. De KegBot weet dan ook meteen jouw persoonlijke consumptie.

De informatie die de KegBot verzameld, wordt natuurlijk meteen wereldkundig gemaakt. Via de Twitter-interface worden jouw followers op de hoogte gebracht van je prestaties. Daarnaast kan de KegBot een waarschuwing plaatsen op je persoonlijke twitterpagina als je te veel bier op hebt. Dan weten je followers meteen dat alle volgende tweets genegeerd kunnen worden, gezien jouw kennelijke toestand.

KegBot is een bloedserieus community project met een groot maatschappelijk belang. Het verschaft belangrijke informatie en voorkomt ernstige incidenten zoals een confrontatie met een plotklaps leeg biervat. Al hebben we zo'n vermoeden over de developers van het systeem. Het zal hun voornamelijk om het testen en debuggen gaan.

bron: the kegbot blog Bron: Techworld