Je eigen ritme

Wat dacht je bijvoorbeeld van een philips MP3 speler die de muziek aanpast aan het ritme van je eigen lichaam. Op basis van je hartslag kiest de speler een bijpassende nummer uit de interne 4GB grote library. Het zal even wennen worden, vooral niet plotseling inspannen. Celine Dion wordt dan opeens Motorhead. De speler bevat naast de MP3 functie ook een pedometer en een calorieënteller. Geen idee waar die voor kunnen dienen. Als ze maar niet denken dat we bij het toetsenbord vandaan komen.

Wifi oplader

Het nadeel van mobiele apparaatjes, zoals MP3 spelers, is dat je ze elke keer weer moet opladen. En het nadeel van mobiel zijn is dat een stopcontact niet altijd voor handen is. Daar heeft RCA iets op gevonden. Hun Airnegy WiFi charger gebruikt WiFi signalen als energiebron om een mobiel apparaat op te laden. Als de WiFi signalen even afwezig zijn dan heeft de Airnegy een ingebouwde accu om op terug te vallen. Het is een wonderlijk idee. WiFi signalen zijn in stedelijk gebied altijd wel te vinden. En nu dus ook gebruikt als energiebron.

Doorzichtige laptop

Maar de ultieme gadget is natuurlijk de transparante laptop. Deze laptop heeft een OLED scherm dat voor 40% doorzichtig is. De laptop is nog een prototype om het principe van een doorzichtig scherm te demonstreren. Het scherm zelf is doorzichtig maar afbeeldingen, zoals een witte achtergrond, zijn dat niet. Heel geeky. Vast ook heel nuttig. Als je tenminste op een kantoor werkt met een hoog science fiction of CSI gehalte.

Bron: Techworld